четвер, 03 липня 2008 11:36

Яким вином корисно запивати м"ясо

Яким вином корисно запивати м"ясо
Компоненти червоного вина допомагають запобігти утворенню в шлунку шкідливих для живих клітин продуктів переварювання жирів і інших речовин, що входять до складу м`яса. Ізраїльські вчені вважають, що саме завдяки цьому червоне вино виявляється корисним для здоров`я.

Вчені давно помітили, що помірне вживання червоного вина має позитивний ефект на здоров`ї людини і тварин. Проте, їх цікавив механізм такого впливу. Традиційно вважається, що він пов`язаний з дією поліфенолів – сильних антиоксидантів, що входять до складу червоного вина, а також фруктів і овочів. Проте, досвід показував, що поліфеноли дуже погано поглинаються в шлунку і кишечнику.

Щоб з`ясувати, в чому ж справа, Йосип Каннер і його колеги з наукового центру Волкані в ізраїльському Бет-Дагане порівняли склад шлунків двох груп гризунів, одну з яких годували червоним м`ясом, а другу – тим же м`ясом у поєднанні з вином. Результати порівняння представлені в Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Як виявилось, додавання вина значно знижувало концентрацію малондіальдегідина. Крім того, поліфеноли не тільки перешкоджали утворенню цитотоксинів, але і блокували їх всмоктування стінками кишківника при подальшому травленні.

gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Яким вином корисно запивати м"ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі