У крові помірних споживачів "розплавленого" шоколаду виявлений понижений вміст протеїну "С", тобто запальні процеси в організмі значно приглушені. "Отримані дані ми розглядаємо як перший крок на довгому шляху профілактики не тільки кардіологічних, але і онкологічних хвороб", - заявила Джованна Де Гаетано, керівник проекту. Вона вважає, що доведеться, можливо, переглянути вміст знаменитої "середземноморської дієти" і викреслити шоколад зі списку солодощів, шкідливих для здоров"я людини.
Хронічні запальні процеси загрожують небезпекою виникнення серцево-судинних захворювань - від інфаркту міокарда до інсульту, вважають лікарі, і закликають до періодичних перевірок вмісту протеїну "С" в крові, повідомляє Подробности.
Коментарі