субота, 12 квітня 2008 12:27

Як треба починати день, щоб нормально працював кишечник

Ще в минулі століття лікарі завжди рекомендували: прокинувшись, випийте чашку води. Вона змиє слиз, що накопичився за ніч. Вода включає в роботу шлунок, кишечник, жовчний міхур, сприяє виділенню жовчі, ферментів. Через півгодини після пробудження шлунково-кишковий тракт готовий до споживання їжі. За цей час можна провести гігієнічні процедури, легку зарядку.

Деякі фахівці вважають, що корисно їсти на сніданок яйця: вони допомагають жовчному міхуру позбавитися від жовчі, що застоялася. Правило "сніданок з"їж сам, обід розділи з другом, вечерю віддай ворогові" як і раніше актуальне. Однозначної відповіді на питання: "Що краще їсти?" - ніхто не дасть. У кожній сім"ї існують свої традиції хпрчування і приготування їжі. Якщо у людини виникають проблеми з шлунком або кишечником, слід коректувати не тільки харчування, але і фізичне навантаження, режим роботи і відпочинку, повідомляє likar.info.

Зараз ви читаєте новину «Як треба починати день, щоб нормально працював кишечник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі