понеділок, 28 липня 2008 09:20

Як створити правильні умови для проведення літа

Як створити правильні умови для проведення літа
Сонцезахисні окуляри – влітку ними користуються практично всі. Найчастіше ми купуємо їх на ринках, а не в спеціалізованих магазинах. Це може привести до серйозних проблем з очима ось з якої причини.

Більшість сонцезахисних окулярів хоч і мають темний колір, не захищають від ультрафіолетового випромінювання. Виходить така ситуація: при носінні окулярів з темними лінзами збільшується розмір зіниці, в око потрапляє набагато більше сонячних променів, а також ультрафіолетового випромінювання, яке негативно впливає на сітківку ока. Якщо така ситуація повторюється день за днем, то можуть виникнути серйозні проблеми. Фахівці радять: користуйтеся сонцезахисними окулярами, купленими в спеціалізованих магазинах, або взагалі відмовтеся від цього аксесуара. Так буде безпечніше для ваших очей.

Чим же відрізняються сонцезахисні окуляри, куплені в аптеці або спеціальному магазині? Лінзи таких окулярів містять ультрафіолетовий фільтр, про який є спеціальне маркування на окулярах і вказівка в сертифікаті, який, звичайно ж, можна попросити у фармацевта в аптеці або продавця в магазині

Для підготовки свого житла до літнього сезону приберіть килими з підлоги і стін, почистіть їх і заховайте до холодів. Килими дуже сильно накопичують пил – це може привести до алергічних реакцій, та й просто ускладнює процес дихання. Килими заважають робити вологе прибирання. Регулярне вологе прибирання – простий і ефективний метод боротьби з пилом, сухістю повітря і різними алергенами. Рекомендується один раз на день, перед сном, робити легке вологе прибирання і провітрювати приміщення.

У літній період радять рано лягати спати і рано вставати . Не дивлячись на те, що світловий день збільшився і увечері хочеться зробити всі справи і подивитися всі серіали, лягайте спати в період з 21 до 22 годин. Прокидатися краще всього не пізніше 6 годин. Старайтеся, щоб тривалість сну була кратною півторагодинному відрізку часу. Наприклад – 6 годин, 7,5 годин або 9 годин.

Тим, хто займається спортом, є сенс відмовитися від тривалих інтенсивних тренувань (біг, футбол, їзда на велосипеді). Якщо ви відвідуєте тренажерний зал, скоротіть тривалість занять. Робіть менше підходів і повторень в кожній вправі. Характер тренування повинен бути індивідуальним для кожної людини, але загальна рекомендація одна: тренування повинні бути коротшими і менш інтенсивними. Це правило допоможе вам не перегрівати свій організм. Якщо є можливість, займіться водним видом спорту.

Літом дуже добре починати процедури по загартуванню організму . Ви легко переноситимете первинні навантаження і зможете швидше адаптуватися до нової оздоровчої процедури. Фахівцями відмічено, що активність органів і систем людини залежить від пори року. У певний сезон орган володіє максимальною енергетикою і найлегше переносить поновлюючі процедури. Навпаки, якщо ми впливатимемо на орган, коли його активність на спаді, можна тільки нашкодити.

Оздоровчі і очищувальні процедури для серцево-судинної системи краще всього проводити з квітня до початку червня. У цей період також рекомендується стимулювати роботу тонкого кишківника, оскільки енергетика його ослаблена. У червні і липні краще всього відновлювати селезінку, в цей же час стимулюйте роботу підшлункової залози. У період з кінця липня і до кінця вересня рекомендують відновлювати систему дихання, в цей же час підтримаєте роботу товстого кишечника.

Тепер поговоримо про харчування і питний режим в літній період. Разом з потом ми втрачаємо багато корисних мікроелементів і рідини. Літом необхідне пиття в великих кількостях, але будьте обережні з охолодженими напоями. Вони приємні для рота, проте, потрапляючи в шлунок, порушують загальну терморегуляцію організму. Замість того щоб позбавлятися від тепла, організм починає його утримувати. Краще всього пити рідину кімнатної температури.

Простіше підвищувати кількість мінеральнх солей в організмі за допомогою регулярного вживання овочів і фруктів. В жарку погоду процеси травлення уповільнюються, апетит слабне. Для його стимуляції використовуйте в готуванні їжі приправи. В цей час краще їсти маленькими порціями і віддавати перевагу кисло-солодкому смаку, повідомляє wworld.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як створити правильні умови для проведення літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі