вівторок, 12 серпня 2008 19:54

Як справитися із закачуванням в транспорті

Практично кожному з нас доводиться періодично користуватися автомобілями, теплоходами, літаками і іншими транспортними засобами. Для когось поїздка, політ або плавання перетворюються на відпочинок, а для когось - в постійну муку. Нудота, запаморочення, слабкість "зводить нанівець" вся краса пейзажів, що мелькають за вікном.

Як показує статистика, хворобою руху, або кінетозом, страждає близько 70% дорослого населення планети. В основному на неї хворіють жінки. Найчастіше напади хвороби з"являються у них під час менструацій і в період вагітності.

Що робити в тому випадку, якщо поїздка неминуча?

Постарайтеся влаштуватися з максимальною зручністю. У літаку краще вибрати місця між крилами, ближче до проходу - тут менше відчувається "бовтанка". На кораблі рекомендується вибрати каюту, розташовану приблизно в середині судна, причому подалі від камбуза.

Перед поїздкою не можна наїдатися і вживати алкоголь. Правда, не рекомендується і залишатися голодним. Краще всього не дуже щільно поїсти за 1.5-2 години до поїздки. Їжа повинна бути не дуже жирною і містити максимальну кількість вуглеводів. Знаходячись в транспорті, не рекомендується вживати газовані напої - перевагу краще віддати кислим сокам або льодяникам.

Якщо вас все ж таки починає підтошнювати, необхідно прийняти напівсидяче положення і опустити голову на спинку крісла. Очі краще закрити - або дивитися на небо, а не на дерева, що пробігають за вікном. Можна покласти під язик 1-2 пігулки валідолу або прийняти 20-40 крапель валокордину або корвалолу, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Як справитися із закачуванням в транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі