вівторок, 01 липня 2008 10:09

Як прискорити спалювання жирів

Як прискорити спалювання жирів
Для того, щоб успішно схуднути, одночасно з дотриманням спеціального режиму харчування активізуйте процес жирового обміну в тканинах.

Щоб прискорити процес згорання жирів, треба:

- піддавати тіло дії холоду. Щоб розігрітися, організм витрачає додаткову енергію, що виділяється за рахунок посилення процесу спалювання жирів;

- активізувати кровообіг, збагачувати кров киснем. Кисень, що поступає в кров з легень, переноситься до тканин організму і служить там паливом для спалювання шлаків і зайвих жирів;

- займатися фізичною культурою. Це значно збільшує енергетичні витрати організму.

Взимку носіть теплий, але легкий одяг. Спати рекомендується в прохолодній кімнаті, яку перед сном необхідно добре провітрити. Тривалість сну зведіть до мінімуму. Привчіть себе спати спокійно.

Прокинувшись, добре потягніться на всі боки, як кішечка. Це відмінна зарядка для тіла і м"язів.

Вранці прийміть теплий, а потім холодний душ і енергійно розітріть тіло махровим рушником. Це активізує кровообіг і благотворно впливає на шкіру.

Щодня здійснюйте піші прогулянки протягом півгодини з швидкістю не менше 6 км/год. Поступово збільшуйте тривалість і швидкість цих прогулянок. Через деякий час ви помітите поліпшення дихання і кровообігу.

Навчіться правильно дихати. Який зв"язок, подумаєте ви, може бути між зайвою вагою і диханням? Ожиріння виникає унаслідок порушення фізіологічної рівноваги організму, однією з найважливіших функцій якого є дихання. Правильне, глибоке дихання, сприяє збільшенню дихального об"єму легенів і, отже, покращує насичення крові киснем. Кисень спалює токсини і зайві жири, що скупчуються в тканинах. Перевантаження тканин токсинами приводить до виникнення ожиріння і запалення підшкірної клітковини.

Кілька разів в день:
- глибоко і спокійно вдихніть повітря через ніс, максимально заповнивши ним легені;
- затримайте дихання, зменшіть об"єм грудної клітки до нормального, поволі переміщаючи повітря вниз до діафрагми;
- поволі видихніть через ніс.

Ця дихальна вправа сприяє максимальному насиченню крові киснем, є відмінним масажем для внутрішніх органів, підвищує еластичність грудної клітки. Вона особливо корисна людям, страждаючим нервовими захворюваннями.

Дихайте свіжим повітрям. Проводьте свою відпустку в горах, на березі моря, річки або озера. Чисте повітря, що настояний на ароматі трав і морських солях, тонізує організм, покращує його життєдіяльність.

Якщо ви постійно живете в місті, вам бажані регулярні сеанси киснетерапії, щоб компенсувати шкідливу дію забрудненого повітря на ваш організм. Повітря, яким дихають городяни, дуже бідне киснем. Кров перенасичується вуглекислим газом, і це ще більше уповільнює процеси зпалення жирів в організмі, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як прискорити спалювання жирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі