неділя, 31 серпня 2008 10:00

Як після роботи відпочити за 20 хвилин

Дуже важливо трохи відпочити після робочого дня, залишити позаду тривогу і напругу, перебудуватися на домашній лад, щоб приємно провести вечір в колі сім"ї або друзів, або наодинці з книгою і телевізором, але обов"язково у хорошому настрої. І хай це будуть навіть не 20, а 10 - 15 хвилин, але при нашому напруженому житті ці хвилини необхідно викроїти і присвятити собі для розслаблення не лише м"язів, але і нервів. Спершу необхідно забезпечити собі повний спокій на цей час, відкрити кватирку або вікно ( залежно від погоди ). Приготуйте два шматочки вати, змочених слабким розчином чаю або настою ромашки.

Тепер спокійно ляжте на ліжко, під ноги покладіть згорнуту ковдру (щоб ноги лежали трохи вище), на очі покладіть шматочки вати, змоченої в розчині, старайтеся глибоко і повільно дихати. Потім постарайтеся в думках віволіктися від всіх робітників і домашніх справ, і зосередитися на своєму тілі. Повністю розслабтесь. Можна уявити себе влітку біля повільної річки, або на лугу під повільно пропливаючими хмарами. Так ви відволічетеся від всіх поточних справ.

Після 10 - 20 хвилин такого відпочинку ви відчуєте себе сповненим сил. Не жалійте цих хвилин. Для тих, що працюють за комп"ютером - це також прекрасна можливість швидко зняти напругу з втомлених очей. Ваші очі заблищать, повіки стануть пружними, настрій хорошим.

До речі, такий відпочинок перед приходом гостей на Новий рік, або інше свято допоможе вам дивно виглядати і в прекрасному настрої провести весь святковий вечір або ніч, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Як після роботи відпочити за 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі