неділя, 02 листопада 2008 11:31

5 способів позбутися болю в спині

5 способів позбутися болю в спині

Сидячий спосіб життя, удари, навіть незручна поза під час сніу - все це може викликати постійний біль у спині. Ось 5 простих способів його перемогти.

1. Їжте брокколі

І лікарі, і виробники йогуртів в унісон запевняють на з в тому, що здоровим кісткам необхідний кальцій. І вони, звичайно, мають рацію; але японські учені недавно з"ясували, що нашим кісткам потрібно і дещо інше - а саме вітамін К. На думку азіатських медиків, він допомагає кальцію засвоюватися в кістковій тканині і робить її міцнішою. Міститься вітамін К в брокколі і шпинаті.

2. Розвантажте сумку

Якщо ви носите в руках більш ніж 10% від власної ваги, час зменшувати багаж. Особливо від цього страждають школярі молодших класів: величезні рюкзаки з важкими підручниками можуть забезпечити дитині біль, що дасться взнаки в старшому віці.

Якщо зайвого у вас в сумці немає і її вагу зменшити неможливо, принаймні, купіть іншу - найкраще, сумку на довгому ремені через плече.

3. Спіть правильно

Ви напевно колись десь чули, що спати треба на твердому, краще всього - на підлозі. Так от, це не зовсім так. Недавнє дослідження, опубліковане в журналі Spine (дослівно - "Хребет"), показало, що люди, які сплять на м"яких ортопедичних матрацах, відчувають болі в спині набагато рідше за тих, хто вважає за краще спати на твердому.

Що стосується вибору подушки: вона не повинна бути ні дуже великою, ні дуже маленькою. Ідеальний варіант - підкладати подушку не під саму голову, атрохи і під спину. Якщо ви любите спати на боці, голова повинна лежати на тому ж рівні, що і хребет.

4. Тренуйте м"язи

Сильні м"язи прекрасно захищають хребет не тільки від травм, але і від різних хвороб і викривлень. Отже робіть зарядку і виконуйте наступні вправи 2-3 рази на тиждень:

- Ляжте на живіт і зігніть ноги в колінах, так щоб ступні були паралельні підлозі. Закладайте руки за голову і піднімайте корпус. Потім опускайтеся назад на підлогу. 3 підходи по 10 разів.

- Ляжте на спину і зігніть ноги в колінах. Ваші п"яти повинні знаходитися на відстані 20-30 см від вашого тулуба. Піднімайте таз, упираючись в підлогу ступнями і лопатками. 3 підходи по 12 разів.

5. Стежте за посадкою

Завжди сідайте в крісло або на стілець щільно, тобто так, щоб ваша спина торкалася спинки. Висота стільця повинна дозволяти вам поставити обидві ступні на підлогу.

newsland.ru

Зараз ви читаєте новину «5 способів позбутися болю в спині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі