неділя, 03 серпня 2008 11:51

5 секретів гарної і рівномірної засмаги

5 секретів гарної і рівномірної засмаги

На пляжі зовсім не хочеться думати про погане. Наприклад, про опіки, родимі плями, які то там, то тут виявляєш на собі після відпустки, або про такий популярний зараз термін як фотостаріння. Думати не хочеться, а доводиться. Тому що всі ці неприємності дійсно існують. Надлишок сонячних променів руйнує волокна шкіри (колаген і еластин), змінює генетичний апарат клітин, заважає їх діленню. Такий результат згубної дії сонця і називають фотостарінням. Сонячний опік збільшує ризик розвитку раку шкіри, меланоми. Особливо небезпечний надлишок сонця для дітей. У них ніжна шкіра, вона раніше обгорає. При цьому зміни в клітинах, викликані сонячними променями, не зникають з часом, а накопичуються. Навіть один опік, отриманий в ранньому дитинстві, може викликати захворювання шкіри після 30 років. У зоні ризику - кожен, хто не дотримується правил безпечного поводження з сонцем.

1. Перед відпусткою корисно підготувати шкіру в солярії
Учені з"ясували, що меланін, який виробляється в процесі засмаги, не захищає шкіру від фотостаріння і новоутворень. Тому піддавати себе зайвій небезпеці не варто.

2. Сонцезахисний засіб діє відразу
Ні, він не починає діяти миттєво. Тому нанести його потрібно за 15-20 хвилин до приходу на пляж.

3. Захиститися від опіку можна, занурившись у воду
Вода не рятує від опіку. Вона пропускає ультрафіолетове випромінювання, і обгоріти в ній можна абсолютно непомітно.

4. Скупавшись, можна сохнути на сонечку
Ні, висихати на сонці не можна: краплі діють як маленькі лінзи, направляючи сонячні промені на шкіру. Тому, вийшовши з води, обов"язково обітріть тіло і відновіть крем. Робіть так після кожного купання (навіть якщо він водостійкий).

5. Крем (або інший засіб) заважає загоряти
Навпаки, в результаті шкіра не "облізе" і загар ляже рівно.

Зараз ви читаєте новину «5 секретів гарної і рівномірної засмаги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі