вівторок, 13 травня 2008 20:20

5 основних причин зайвої ваги

5 основних причин зайвої ваги

Зайва вага, виявляється, не є лише проблемою неправильного харчування і зловживання висококалорійною їжею - вона також може бути спровокована низкою причин, "калорійність" яких складно підрахувати. Так, американські учені, серйозно стурбовані масштабами епідемії ожиріння, в своїй країні провели не одне ретельне дослідження, в результаті яких були виявлені нові чинники, що впливають на кількість кілограм. Не дивлячись на те що Україну від Америки відокремлює океан, проблеми із зайвою вагою у нас теж актуальні. І нам також будуть цікаві результати подібного дослідження. Отже, окрім неправильного харчування і малорухливого способу життя, вплив має:

1. Брак сну (недосипання провокує гормональний дисбаланс і потребу компенсувати брак енергії за рахунок харчування).

2. Негативна дія хімічних сполук, що входять до складу пластмас і пестицидів (ці речовини порушують роботу ендокринної системи, регулюючої обмін речовин).

3. Кондиціонери (в умовах постійної комфортної температури падає витрата калорій, які спалюються при потовиділенні і тремтінні від холоду).

4. Побічна дія лікарських препаратів.

5. Вибіркове формування сімейних пар - коли повні люди вибирають схожих на себе партнерів, внаслідок чого можуть народжуватися діти, генетично схильні до ожиріння.

Зараз ви читаєте новину «5 основних причин зайвої ваги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі