вівторок, 07 жовтня 2008 11:35

30 секретів довголіття

Як з"ясували учені з Університетського госпіталю Женеви, заборона на використання ліфтів і ескалаторів на робочому місці веде до того, що у співробітників поліпшується загальне самопочуття, зменшуються жирові відкладення і нормалізується кров"яний тиск.

Не секрет, що регулярні фізичні вправи - всього біля півгодини на день - допомагають запобігти ожирінню, серцево-судинним захворюванням, інсультам і навіть раку. Проте, є ще багато дуже легких способів продовжити своє життя, пише TheSun.

1. Займайтеся сексом. Активний статевий акт допомагає понизити рівень холестерину і розігнати кров. Крім того, під час сексу в організмі активно виробляється гормон щастя ендорфін. Особливо корисний секс вранці, оскільки вранці рівень цукру в крові достатньо низький, так що тіло переробляє в енергію всі накопичені раніше калорії.

2. Смійтеся. Учені стверджують, що 15 хвилин сміху щодня продовжать ваше життя на 8 років.

3. Додайте помідори в бутерброди. Якщо в щоденний раціон додати трішки томатів, ризик серцево-судинних захворювань знижується аж на 30%.

4. Читайте вверх ногами. Ставте перед своїм мозком нетривіальні завдання і ви зрозумієте, що з будь-якої ситуації є вихід.

5. Поверніться до коріння. Відомо, що коренеплоди упаковані природою з особливою ретельністю, так що вітаміни в них не зникають з часом, а тільки накопичуються. Буряк знижує рівень холестерину і зменшує ризик інсульту, морква корисна для зору, тоді як пастернак знижує ризик захворювання на остеохондроз.

6. Не жалійте кров. Чоловіки-донори в 17 разів рідше страждають від серцевих нападів.

7. Дізнайтеся свою сім"ю ближче. На думку експертів з Медичної Школи Гарвада, перебування поряд з матір"ю нормалізує тиск, а також допомагає боротися з алкоголізмом.

8. Слухайте класичну музику. Бетховен заспокоїть серце, понизить кров"яний тиск і розслабить м"язи, упевнені дослідники з Оксфордського університету.

9. Танцюйте сальсу. Всі танці дуже корисні для здоров"я, проте, тільки танцюючи сальсу, ви спалюєте принаймні 420 кілокалорій на годину.

10. Заведіть сім"ю. Як показали дослідження, що проводилися протягом 20 років, одружені чоловіки живуть на 3 роки довше, ніж неодружені.

11. Не пристосовуйтеся під суспільну думку. Ви проживете довше, якщо не переживатимете про те, що про вас думають оточуючі. Менше переживань - менше стресу.

12. Їжте хлібні шкірки. У них містяться в 8 разів більше протиракового антиоксиданту проніллізіна, ніж у решті буханця.

13. Не підстрибуйте. Згідно з японським дослідженням, раптовий гучний звук, як наприклад, дзвінок будильника, підвищує ризик серцевого нападу у людей з високим кров"яним тиском. Річ у тому, що через природні інстинкти організм реагує на гучні звуки так само, як на попередження про небезпеку - викидом адреналіну.

14. Займіться прибиранням будинку. Протягом 20 хвилин помийте вікна, і 80 кілокалорій як не бувало, 20-хвилинне чищення килима з пилососом обійдеться старанній господині в 90 кілокалорій, і прасування спалить 65 кілокалорій.

15. Знайдіть віру. Регулярні відвідини місць релігійного поклоніння знижує смертність.

16. Вивчіть щось новеньке. Багато людей, що відсвяткували свій 100-річний ювілей, говорять, що зобов"язані своїм довголіттям грі на музичному інструменті або іноземним мовам.

17. Доглядайте за зубами. Якщо чистити зуби щодня, можна помолодшати на 6 років, оскільки з ротової порожнини виводяться шкідливі бактерії, здатні викликати серцево-судинні захворювання.

18. Спіть, але не дуже багато. Дослідження, опубліковане в американському науковому журналі ArchivesOfGeneralPsychiatry, показало, що люди, що сплять по 7 годин на добу, живуть довше за тих, хто спить більше і тих, хто спить менше.

19. Заведіть домашнього вихованця. Власники собак і кішок менше схильні до стресу, до того ж, у них нижчий кров"яний тиск

20. Киньте палити. Адже куріння - це та причина смертей і хвороб, яку найлегше уникнути.

21. Живіть за містом. Люди, що живуть в сільській місцевості, з великим позитивному дивляться на життя, ніж міські жителі.

22. Їжте шоколад. За даними дослідження Гарвардської Школи охорони здоров"я, люди, які споживають шоколад в помірних кількостях, живуть довше за тих, хто любить цукерки. У шоколаді містяться хімічні речовини поліфеноли, які запобігають розвитку серцевих захворювань і раку.

23. Загляньте в туалет. Перш ніж змити його вміст, зверніть увагу, чи немає там чого-небудь незвичайного, наприклад, крові. Кров на екскрементах - це перший сигнал раку кишечника, так що, якщо бачите щось дивне, негайно звернетеся до лікаря.

24. Читайте етикетки. Чим уважніше ви читаєте етикетки на продуктах, тим більше ви знаєте про те, що вживаєте в їжу, тим більше ви піклуєтеся про те, щоб харчуватися здоровою їжею.

25. Полюбіть часник. Часник - це супер-продукт для серця: реагуючи з кров"яними тельцями, аліцин, що міститься в часнику, розширює кров"яні судини і полегшує кровотік.

26. Засмагайте на сонці, але не зловживайте. Всього 15 хвилин на день забезпечать вас необхідною кількістю вітаміну D - цей вітамін знижує ризик діабету і допомагає боротися з депресією.

27. Випийте чашку чаю: чорного або зеленого - не важливо. Останні відкриття показали, що чайні антиоксиданти пригнічують ріст ракових кліток, покращують здоров"я зубів, укріплюють кістки.

28. Любіть себе. Навіть якщо ви дуже любите себе, не треба бігти стрімголов в паб відзначати цю любов. Річ у тому, що улюблені заняття, такі як шопінг, так само корисні для здоров"я, як і фізичні вправи.

29. Викиньте душову шторку. Як показала практика, шторка у ванній - це розсадник шкідливих бактерій і грибкових спор, які можуть викликати астматичні реакції. Краще поставте скляну заслінку - її простіше вимити і витерти.

30. Їжте горіхи. Споживання багатих кремнієм бразильських горіхів знижує ризик захворювання раком на 40 відсотків, в той же час, будь-які горіхи здатні запобігти діабету. Проте краще віддавати перевагу несолоним горішкам.

Зараз ви читаєте новину «30 секретів довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі