середа, 07 травня 2008 15:17

Як ефективно позбутися спаму

 Як ефективно позбутися спаму

Є декілька методів уникнути спаму. Залежно від радикальності Вашого відношення до цього явища, можна зупинитися на одному з них, хоча фахівці рекомендують побудувати багатофакторний захист.

Похмуро проклинаючи все на світі, видаляти непрошені повідомлення.

Найпоширеніший і зручніший метод уникнути спаму - зареєструвати декілька поштових скриньок, одну з яких і використовувати в різних анкетах, конференціях, дошках оголошень і так далі. Час від часу її слід ґрунтовно чистити.

Більшість спамерів не збирають вручну адреси з телеконференцій, а застосовують для цього спеціальні програми, які найчастіше налаштовані на пошук рядків, що містять символ @. Тому, залишаючи свою адресу в Інтернеті (підписуючи лист, заповнюючи анкету), можна замінювати цей значок будь-яким іншим. Наприклад # або писати "monkey".

На кожен рекламний лист, що прийшов, писати скаргу інтернет-провайдеру, клієнт якого є спамером. Зазвичай ці адреси виглядають, як [email protected], [email protected], [email protected]. Це один з найдієвіших методів.

Налаштувати власну поштову програму на відсіювання рекламних повідомлень, поставити фільтри, fire-walls і тому подібні захисні засоби. Крім того, можна встановити спеціальне програмне забезпечення, яке відсіватиме спам, - наприклад, SpamHater, який, отримавши спам, пропонує нанести масовану атаку на спамера, його постмайстра і провайдера. Якщо мстити - так за допомогою зброї масового ураження.

При цьому не варто самому посилати спамеру мегабайти сміття - часто його зворотна адреса є вигаданою або належить безневинній людині.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину « Як ефективно позбутися спаму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі