пʼятниця, 01 березня 2019 07:30

Жінку два роки змушували жебракувати

Автор: WWW.GALNET.FM
  Анна з Борислава на Львівщині з трьох років росла в дитячому будинку-інтернаті. Її мати мала проблеми зі здоров’ям. Померла, коли доньці було 15 років
Анна з Борислава на Львівщині з трьох років росла в дитячому будинку-інтернаті. Її мати мала проблеми зі здоров’ям. Померла, коли доньці було 15 років

— Мене два роки змушувала жебрачити циганка, вступати в сексуальний зв'язок із чоловіками. Завжди стояла недалеко від мене, все контролювала. Якщо я приносила мало грошей — била. Ходила в синяках, — розповідає 24-річна Анна з міста Борислав на Львівщині. Прізвище просить не вказувати.

Росла в дитячому будинку-інтернаті. Після одруження поїхала жити до чоловіка в село в Турківському районі. В них народився син. За рік подружжя розлучилося. Жінка з дитиною повернулася в Борислав. Там мешкала її тітка, але приймати до себе родичів відмовилася. Анна не мала, де зупинитися з сином. Заночувати поїхала на автостанцію.

— До неї підійшла жінка ромської національності. Запросила до себе додому. Згодом, почала змушувати жебракувати. Це тривало два роки, — розповідає 46-річний Василь Голод, голова спільноти для безпритульних "Наша Хата" в місті Дрогобич. — У нашому притулку жінка опинилася випадково. Коли ще жебракувала, один перехожий у неї спитав, чи потрібна допомога. Сказала — так. Він подзвонив до директора благодійного фонду "Карітас". Там їй запропонували пожити в нас. Допомогли забрати сина й документи в циганки.

— Жінка з дитиною живе в кімнаті з комфортними умовами. Допомагає на кухні, — додає Голод. — Її сину 4 роки. Хлопчик відстає в розвитку. Ми влаштували його в садочок, привчаємо до спілкування із навколишнім світом. За весь час дитина стала значно спокійнішою. Тепер потрібна допомога логопеда, бо погано говорить, а за рік — у школу.

Керівники спільноти для безпритульних готують пакет документів у Міністерство соціальної політики, аби Анні призначили статус постраждалої від торгівлі людьми. Тоді жінка отримає додаткову допомогу, а винуватців зможуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Жінку два роки змушували жебракувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі