субота, 17 листопада 2007 07:00

В"ячеслав Плеханов взяв у заручники майбутню тещу

Близько полудня 15 листопада до приміщення Оріхівської сільської ради Лутугинського району на Луганщині зайшов чоловік. У руках він мав пакет. Попрямував до кабінету інспекторки Наталії Гапонової, 40 років. За хвилину звідти почулися крики та шум боротьби.

Двері були зачинені зсередини. Працівники сільради викликали міліцію. Правохоронці почали вмовляти випустити жінку. Виявилося, що чоловік проніс до кабінету каністру з бензином. Він облив стіни, підлогу, обіцяв підпалити себе та інспекторку, якщо з ним не поговорить президент Віктор Ющенко або екс-прем"єрка Юлія Тимошенко. Також вимагав виступу в прямому ефірі одного з центральних телеканалів. Бензин потрапив і на Гапонову.

— Я майже відразу під"їхав, — розповідає голова Лутугинської райдержадміністрації Григорій Пригеба. — Вікно було відчинене, працівники міліції вели переговори, вмовляли здатися. Я теж підійшов до вікна вияснити, що ж йому треба.

Чоловік скаржився на безлад у країні, неефективність судової системи, великі кредитні відсотки. Казав, що пересічній людині нереально купити житло. Про все це він хотів розповісти президентові.

— Ми запитали, як його звати. Він назвався В"ячеславом Плехановим, — веде далі Пригеба. — Говорив, що працює у нас на шахті. Ми перевірили — на копальнях району таких немає. У нього пристойна мова — видно, має гарну освіту.

Поки тривали перемовини, правоохоронці розхитали замок на дверях кабінету. Потім вибили їх і затримали чоловіка.

28-річний В"ячеслав Плеханов родом із Свердловська Луганської області, там прописаний. Закінчив один із місцевих інститутів за спеціальністю психологія. Працював на шахті в Лутугиному, винаймав квартиру. В Оріхівці В"ячеслав зустрічався з 17-річною одинадцятикласницею Світланою, донькою Наталії Гапонової.

Чоловік хотів поговорити з Віктором Ющенком або з Тимошенко

Секретар школи каже, що Наталія була гарної думки про В"ячеслава, не заперечувала проти того, щоб він зустрічався з донькою.

— Він завжди з усіма вітався. Культурний, ввічливий і доглядав за собою, — каже жінка.

— Я вдома постійно сиджу, а то вийшла до криниці по воду. Сусіди розповіли, що хтось захопив у заручниці нашу паспортистку, — розповідає 70-річна Любов Омелянівна. — Потім пішли чутки, що то хлопець її дочки Світлани. Щоправда, вони місяць чи два як не зустрічаються. Вона ж учитися хоче, а він, мабуть, хотів, щоб заміж вийшла. Може, відмовила чи мати не дозволила, — припускає вона.

Наталія Гапонова перебувала в кімнаті з нападником майже дві години. Жінка не постраждала, але шокована тим, що сталося.

Нині В"ячеслав Плеханов у Лутугинському райвідділі міліції. Проти нього порушили кримінальну справу. Йому загрожує до восьми років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «В"ячеслав Плеханов взяв у заручники майбутню тещу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі