четвер, 07 березня 2019 06:45

Власника ювелірного заводу застрелили в авто

Автор: www.facebook.com KyivOperativ
  Серій Кисельов мав ювелірний бізнес у Києві. В поліції припускають, що його вбили з корисливих мотивів
Серій Кисельов мав ювелірний бізнес у Києві. В поліції припускають, що його вбили з корисливих мотивів

— Почув постріли. Підбіг до "Мерседеса", а там весь салон заляпаний кров'ю. За кермом — статний чоловік у світлій сорочці, голубих джинсах і легкій куртці. Шарф замотаний коло шиї, а голова рознесена. На сидінні поруч лежав повний пакет із зав'язаними ручками. Зверху — невелика дорожня сумка, — розповідає киянин 42-річний Микола.

5 березня близько 11:00 на столичній вул. Флоренції побачив застреленим 59-річного Сергія Кисельова. Він — власник ювелірного заводу "ЮВК-Агат".

— Хорошим был мужиком, но скрытным, — каже сусід убитого Володимир Дікусаров. — Інколи бачив його з дружиною. Але близько не спілкувалися.

Ім'я Кисельова фігурувало у справі "діамантових прокурорів", де він був свідком. У липні 2015-го Служба безпеки України затримала за підозрою в хабарництві заступника керівника слідчого управління Генпрокуратури 52-річного Володимира Шапакіна й колишнього заступника прокурора Київської області 43-річного Олександра Корнійця. У першого при обшуку знайшли $400 тис., у другого — коштовності, серед яких 65 діамантів. Сергій Кисельов стверджував, що знайдені у прокурорів коштовності належать йому. Мовляв, їх вилучили у серпні 2010-го під час обшуків. Про це у "Фейсбук" написав екс-заступник генпрокурора 42-річний Віталій Касько, який вів розслідування.

За кілька годин після вбивства речник Генеральної прокуратури 50-річний Андрій Лисенко заявив, що Кисельов не має стосунку до справи "діамантових прокурорів".

— Убитий не має процесуального статусу в кримінальному провадженні, яке розслідувала Генпрокуратура, — каже Лисенко. — Він не був ні свідком, ні заявником, ні потерпілим у справі з колишніми прокурорами Корнійцем і Шапакіним.

У бізнесмена стріляв чоловік у поліцейській формі, за словами свідків. Інформацію перевіряють.

— В автомобілі пролунав постріл, після чого звідти вибіг невідомий і втік у двори, — каже Оксана Блищик зі столичної поліції. — Опрацьовуємо камери відеонагляду. Попередньо, вбивство скоєне з корисливих мотивів.

Вранці 4 березня в Черкасах застрелили підприємця 39-річного Володимира Сотнікова. Отримав кулі в голову та грудну клітку.

Напад стався, коли Сотніков вийшов із цивільною дружиною з квартири. Між п'ятим і шостим поверхом невідомий кілька разів вистрілив. Жінка не постраждала, викликала поліцію.

Ймовірного вбивцю зафіксували камери відеоспостереження будинку, де жив підприємець. На вигляд йому 30–35 років. Чоловіка оголосили в розшук.

Володимир Сотніков мав аграрний бізнес. У реєстрі юридичних та фізичних осіб він значиться засновником десятка підприємств на території Черкаської, Сумської, Харківської областей. На деякі з них право власності набув 25 лютого цього року в результаті виграних судових спорів. Упродовж 2018-го у пресі повідомляли про рейдерські захоплення і конфлікти навколо земель за участю Сотнікова. За неофіційною версією, вбивство пов'язане з його діяльністю в агробізнесі.

Зараз ви читаєте новину «Власника ювелірного заводу застрелили в авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі