понеділок, 30 липня 2007 07:00

Віктор Саєнко та Ігор Супрунюк за місяць убили 19 людей

Двоє 19-річних друзів-дніпропетровців Віктор Саєнко та Ігор Супрунюк зізналися, що з кінця червня до кінця липня в Дніпропетровську й області вбили 19 людей. Нині перевіряють причетність до злочинів їхнього третього товариша Олександра Ганжі.

На світанку 26 червня на житловому масиві Комунар у Дніпропетровську знайшли тіло 33-річної жінки. Вона померла від удару по голові тупим предметом. За дві години неподалік побачили тіло 35-річного чоловіка, якого вбили подібним чином. За кілька днів у місті знайшли ще кількох людей із розбитими головами. Поповзли чутки про маніяків. Дніпропетровці боялися ходити темними вулицями.

— Це серійні вбивства. Вони мають однаковий почерк, — казали правоохоронці.

Деяких людей настільки нівечили, що їх неможливо було впізнати. Серед убитих були бідні й заможні. Більшість — діти, жінки, пенсіонери.

Колишні однокласники Саєнко, Супрунюк і Ганжа потрапили в поле зору міліції через часті візити до комісійних магазинів. Вони здавали вживані мобільні телефони. Фотороботи на підозрюваних склав підліток, якому вдалося від них утекти.

Затримувати їх не наважувались: усі вони — із відомих дніпропетровських сімей. Хлопці жили в мікрорайоні Червоний Камінь, товаришували з дитинства. До восьмого класу вчилися в одному класі дніпропетровської школі N96. Після випуску один працював охоронцем, інші були безробітними. Кожен мав власний автомобіль. Подейкують, що батько одного — посадовець Ленінської прокуратури Дніпропетровська, мати іншого працює у виконкомі однієї з райрад міста.

Убивства продовжувалися. Майже щодня в місті знаходили тіло з розбитою головою. До пошуків підключили близько 2 тис. міліціонерів області. Трійцю затримали 23 липня. Двоє майже відразу написали явки з повинною.

Юнаки розповіли, що підходили до жертв іззаду й били по голові молотком чи шматком арматури. Удари і конвульсії людей записували на відеокамеру мобілки. Мовляв, було цікаво дивитись, як поводяться при смерті.

— Ми досі не розуміємо мотивів, — каже заступник міністра внутрішніх справ України Микола Куп"янський. — Лише в окремих випадках у жертв забирали гроші, цінні речі, мобілки. Деякі потім викидали. Усе було схоже на забаву чи якесь полювання.

Нині Саєнко й Супрунюк сидять у слідчому ізоляторі. З ними працюють експерти-психологи. Наступний етап слідства — відтворення картини вбивств за участю підозрюваних.

Прокуратура висунула звинувачення двом затриманим.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Саєнко та Ігор Супрунюк за місяць убили 19 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі