пʼятниця, 26 січня 2018 07:30

"Весь будинок струсило. На кілька секунд пропав свєт"

— Бахнуло так, що весь будинок струсило. На кілька секунд пропав свєт. Не одразу поняли, що робиться. Побігли на вулицю, а там сусідній будинок горить. Наша дочка живе десь за кілометр. Теж чула взрив, — розповідає Юрій Зозуля із села Новосілки Макарівського району на Київщині.

Там 23 січня о 18:28 у квартирі на першому поверсі двоповерхового будинку на вул. Широкій, 4, стався вибух природного газу. Почалася пожежа. Обвалилося перекриття між першим і другим поверхами, зруйнувалися чотири квартири. Решта помешкань у кіптяві та залиті водою. Загинув 38-річний Руслан Козак. Ще двох людей із травми забрали до лікарні.

— В страшных муках погиб мой дядя, — каже Анна Овчаренко, племінниця Козака. — Вибухнуло в сусідній квартирі, рухнула стіна. Його привалило, він згорів живцем.

— Повилітали окна, винесло двері. Позбирав стікло, виглянув на двір — усе кругом палає, — говорить мешканець будинку Денис. — Бігом почали збиратися. Встигли забрати найбільш необхідне — документи й одяг.

Рятувальники майже 12 год. гасили пожежу.

— Була загроза додаткового обрушення конструкцій між першим і другим поверхами, тому їх розібрали. Остаточні причини вибуху встановить слідство, — каже Вікторія Рубан із Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

— В будинку є 12 квартир. Там мешкали 37 людей. Більшість зупинилися у родичів. Дві родини ми поселили в центрі надання допомоги "Промінь надії", ще дві сім'ї житимуть у дитячому інтернаті в сусідньому селі Мостище, — розповідає голова Макарівської районної адміністрації Тетяна Семенова. — Люди не залишаться без житла. Їхній будинок був на балансі сільської ради. Відновлять його за рахунок бюджетних коштів.

Зараз ви читаєте новину «"Весь будинок струсило. На кілька секунд пропав свєт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі