середа, 24 березня 2010 07:44

Василя Вербищука накрило лавиною

65-річний Василь Вербищук із райцентру Воловець Закарпаття зник у горах. Його другий тиждень шукають рятувальники.

Василь працює начальником Воловецького гірського пошуково-рятувального пункту. Увечері 15 березня вирушив шукати туристів.

— Троє сноубордистів заблукали в районі гір Великий Верх і Стій, — розповідає Федір Філіп з обласного управління МНС. — На їх пошуки вирушили четверо рятувальників. Очолив операцію Василь Вербищук. Він — досвідчений скелелаз, понад 30 років шукає туристів, знає в горах кожну стежку.

Із Василем пішов його син Іван.

— Біля підніжжя гори рятувальники залишили Івана на варті, — каже Філіп. — Туристів шукали всю ніч. Аж раптом побачили вдалині вогник. Щойно кинулися туди, як пролунав тріск і покотилася снігова лавина. Трьох накрило снігом. Двоє молодших вибралися самостійно, а Вербищук зник. Колеги не шукали його самі, бо температура була мінус 24 градуси, навколо туман. Повернулися в загін за допомогою. Намагалися знайти його 30 рятувальників, та слідів не виявили. Заблукалих туристів вивели з гір — лавина їх не зачепила.

Вербищук урятував кілька сотень туристів. Із дружиною розлучений. Має єдиного сина Івана.

Зараз ви читаєте новину «Василя Вербищука накрило лавиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі