четвер, 02 липня 2009 18:20

Валерія Олійника поховали без ноги

55-річного Валерія Олійника із села Грушки Ульянівського району Кіровоградщини поховали за сім днів після смерті. Його знайшли на полі за селом 16 червня. У вбивстві підозрюють народного депутата-"бютівця" Віктора Лозінського.

Із моргу тіло забрала сільська рада. Ховали за пенсію матері. На обід сусіди збирали по 10 грн.

— Більше не могли, бо село бідне, — розповідає 63-річний Василь Блошко. — Коли колгосп був, то жилося харашо. Люди роботу мали, гроші получали, хліб. Машини, коні їздили, трактори робили. Всьо було. Раньше каждий мужик тримав три–п"ять свиней. А зараз одне поросятко держать, щоб хоч шкварка яка була. Раніше щоліта починалася стройка, 20–30 хат строїли. Зараз пустує все. Дуже тяжело. Ніщєта в селі. Ще років п"ять-шість, і Грушок не буде.

На похорон Валерія його матері дали 200 грн люди, які повідомили про смерть.

— Це, видно, з цьої організації приїхали, звідки оцей гад-депутат, — припускає сусід і просить не називати його. — Принесли дєтського пістолета, дали бабі 200 гривень, аби вона сказала, що у Валєри була зброя. І всьо. Але в нього не було пістолета, того шо його тут ніде не візьмеш: ні купиш, ні вкрадеш, ні найдеш.

Люди обурюються, що Валерія Олійника жорстоко вбили.

— На похороні був такий собі мітинг протесту, люди висказували своє неудовольствіє, — розповідає Тамара Маковійчук, 57 років. — Голова ветеранської ради згадував партизанів. Казав, що люди захищали батьківщину від німців. А зараз свої своїх стріляють. Батюшка сказав, що життя в людини не вправі забрати ні нардеп, ні прокурор, ні начальник міліції. Наказав нам молитися за тих людей, аби вони набралися розуму.

Труну з моргу привезли закритою. Однак селяни наполягли, щоб її відкрили. Жахнулися, щойно прочинили: чоловік був без ноги, лице все у синцях.

— Гробовщик хотів подушку під голову покласти, — згадує Людмила Вацюк, 52 роки. — Підняв голову. Вона була відірвана.

Зараз ви читаєте новину «Валерія Олійника поховали без ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі