четвер, 15 квітня 2021 07:45

Вбивцю Катерини Положай посадили довічно

46-річного Рустама Ага-Огли визнали винним у вбивстві колишньої дружини 36-річної Катерини Положай. Відправили за ґрати довічно, за рішенням Шевченківського райсуду Києва від 6 квітня.

За вісім місяців до вбивства подружжя розлучилося. Чоловік вирішив помститися.

Катерина була головним візажистом конкурсів краси "Міс Україна" та "Міс Київ", стилістом українських журналів. Мала власний салон краси й була ексклюзивним представником фірми "Діор" в Україні. Вранці 19 листопада 2015 року колега знайшла тіло жінки в її студії стилю на вул. Січових Стрільців, 28а. Мала порізане обличчя, руки та шию.

— Вину обвинуваченого повністю доведено, — розповіла Надія Максимець зі столичної прокуратури. — Він пішки дійшов до роботи колишньої дружини. Дорогою перевдягався, щоб камери спостереження його потім не визначили. Вигадав алібі. Після вбивства слідчі майже 5 місяців збирали докази. Обвинувачений весь час змінював адвокатів, тому судовий розгляд справи затягнувся.

Ага-Огли також має заплатити по 5 млн грн морального та матеріального відшкодування двом неповнолітнім дітям і батькам вбитої жінки. І довічно їх утримувати.

Чоловік свою вину не визнав. Чи подаватиме апеляцію — ­невідомо.

Опікунами дітей подружжя — 16-річного Тимура та 11-річної Ельміри — стали батьки Катерини.

Зараз ви читаєте новину «Вбивцю Катерини Положай посадили довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі