вівторок, 08 травня 2018 07:40

У вбивстві подружжя Столбових підозрюють їхню племінницю

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/SNEZHANA K'OVA
  Сніжана Круглякова сім років тому ­переїхала до Чернігова з півночі Росії. Мешкала з дядьком і ­тіткою. Вивчала психологію
Сніжана Круглякова сім років тому ­переїхала до Чернігова з півночі Росії. Мешкала з дядьком і ­тіткою. Вивчала психологію

Чернігівку Сніжану Круглякову, 22 роки, підозрюють у вбивстві дядька й тітки 52-річного Бориса та 63-річної Тамари Столбових. Вони опікувалися нею з 15 років. Уночі 27 квітня подружжя знайшли зарізаними у власній квартирі.

Сніжана лежить у травматологічному відділенні Чернігівської лікарні №2. Має різані рани лівого передпліччя, правої кисті й закриту черепно-мозкову травму. Під дверима палати чергують троє озброєних поліцейських.

Жінка мовчки дивиться в стелю. Руки забинтовані, нога прикута кайданками до ліжка. Їсть неохоче. На питання медпрацівників і правоохоронців відповідає ввічливо: "Спасибі, будь ласка". Про події ночі 27 квітня не розповідає.

Про конфлікти з дядьком і тіткою Сніжана раніше нікому не казала. Хіба сперечалися через дрібниці, згадують її друзі. За годину до вбивства опублікувала в соціальній мережі "Інстаграм" власне фото з підписом "Дивиться очима моїми хто". На ньому вона в білій сорочці, на шиї — розв'язана чорна краватка-метелик.

Борис і Тамара ­Столбові — військові пенсіонери. До Чернігова переїхали з півночі Росії 13 років тому. Мешкали в трикімнатній квартирі багатоповерхівки на вул. Юрія Мезенцева, 80, мали авто "Хюндай".

На сходовому майданчику біля їхньої квартири — кривава калюжа. Бризки на стінах.

— Около трех ночи Борис кричал с матами: "Отойди!" Затем Тамара: "Ты чего? Ты чего?" Далее снова Борис: "Уйди, уйди". Потом — грохот мебели, топот. Минут через десять все стихло, — пригадує сусід, який мешкає поверхом вище.

— Вони були привітні люди. Сніжана теж завжди віталася. Раніше її проводжав хлопець. Остан­нім часом приходила сама, — розповідає темно­волоса мешканка будинку. Імені не називає. — Квартира в них велика, місця багато. Але вона часто прийде, сяде на гойдалці під будинком і довго слухає щось у навушниках. Ще помітила: під'їжджають вони до під'їзду, Борис і Тамара виходять із машини, сміються, щось обговорюють, а Сніжана — осторонь, навіть не посміхнеться. Вони не дуже з ким дружили. Спілкувалися тільки з сестрою Тамари.

У під'їзді будинку в ніс б'є різкий запах крові. Тієї ночі травмована Сніжана бігла з дев'ятого поверху вниз. Дзвонила, стукала в усі квартири — сліди крові лишились на дзвінках, замкових вічках. Відчинила тільки 55-річна Інна Тарасова з четвертого поверху.

— Мой сын — ветеран АТО. В Луганском аэропорту попал в плен. Его оттуда освободили. С тех пор у меня нервы не в порядке, сплю плохо, — говорить Інна Тарасова. Навпроти своєї квартири відмиває стіни й підлогу від крові. — Я дивилася телевізор. І тут скажений грюкіт у двері і крик: "Дев'ятий поверх, кров, поліцію, "швидку"!" Кричала дівчина. Я набрала поліцію. Прокинувся син, відчинив двері.

Побачене нагадувало фільм жахів. Кров по Сніжані текла на підлогу, — продовжує жінка. — Вона була одягнена в якісь штани, футболку, кросівки. Руки до ліктів порізані. Просила про допомогу. Потім рвонула вниз зі словами: "Повітря, повітря". На вулиці було ще темно. Біля під'їзду впала.

— Снежана была не в себе, — пригадують інші ­мешканці будинку. — Коли її завели в "швидку", вона ревіла, як біснуваті, яких вичитують у церкві. Медики покликали поліцейського. Він із ними поїхав.

У Бориса Столбова було 20 колото-різаних ран голови й шиї, у його дружини — 34 рани тулуба та кінцівок, один з ударів — в око. Із квартири нічого не зникло.

— Не можу повірити, що Сніжана це зробила, — каже Любов Кравченко, учитель української мови та літератури Чернігівського колегіуму №11. — Вона — з російської глибинки. Жила з бабою. Прийшла до нас у дев'ятий клас. Української мови не знала зовсім, але за короткий час досягла прекрасних результатів. Відвідувала факультативи. Без репетиторів склала ЗНО з української мови більш ніж на 180 балів (максимальний результат 200 балів. — ГПУ). Мала інтерес до психології. У десятому класі виграла олімпіаду міста й області з педагогіки та психології. Ідеально написала наукову роботу в Малу академію наук. Здібна дитина.

Про батьків Сніжани нічого не відомо. Після школи вона вступила до Чернігівського педагогічного університету ім. Тараса Шевченка.

— Я зустріла її минулого літа, — ­продовжує Любов Кравченко. — Вона була з короткою стрижкою, хоча раніше мала розкішну косу. Запитала: "Як батьки поставилися?" Відповіла, що з розумінням. Вона не пила, не курила, нічого не вживала. Розповідала, що на літніх канікулах їздила на батьківщину. Там на неї дивилися, як на зірку. Сказала: вдячна тітці та дядькові, що сім років тому забрали її звідти. У них своїх дітей не було, а баба вже у віці.

Сніжана Круглякова навчалась на магістратурі, відвідувала курси психології, підробляла в кав'ярні й у центрі "Розвиток обдарованості". Їй за­грожує довічне ув'язнення.

Слідчі мають кілька версій, чому так учинила. Перша — захищалась від дядька, бо той її домагався. Друга — напала під дією психотропних препаратів. Третя — захищала тітку від побоїв чоловіка. Четверта — Сніжана була учасником забороненої гри "Синій кит" (адміністратори дають учасникам завдання. Виконання мають знімати на камеру. Кінцева мета гри — самогубство. — ГПУ).

Розглядають також версію, що у квартирі була четверта людина.

Зараз ви читаєте новину «У вбивстві подружжя Столбових підозрюють їхню племінницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі