четвер, 13 вересня 2012 00:00

"У сына была дыра в голове 13 на 8 сантиметров"

Автор: Фото: Наталія ШЕСТОПАЛ
  Киянина Олега Гаврилюка невідомі побили біля будинку на Харківському шосе. Із 12 по 30 серпня він був у комі, зараз проходить реабілітацію у нейрохірургічному відділенні лікарні швидкої допомоги
Киянина Олега Гаврилюка невідомі побили біля будинку на Харківському шосе. Із 12 по 30 серпня він був у комі, зараз проходить реабілітацію у нейрохірургічному відділенні лікарні швидкої допомоги

Майже місяць провів у комі киянин 27-річний Олег Гаврилюк. Невідомі переплутали його з іншим і побили бейсбольними бітами.

— У сына была дыра в голове 13 на 8 сантиметров, — згадує 50-річна Валентина Гаврилюк, мати Олега. — Три неділі в комі пролежав. Йому зробили дві операції — видалили черепну кістку та вставили титанові пластини. За цей місяць 50 тисяч на лікування витратили.

Олег Гаврилюк закінчив Українську академію банківської справи, працює у службі безпеки банку. Живе з матір'ю, братом 29-річним Олександром і невісткою 31-річною Надією на Харківському шосе, 152.

— Це все було 11 серпня о 20.30, — згадує Валентина Миколаївна. Вона провідує сина у столичній лікарні швидкої допомоги, вкриває його смугастою ковдрою. — Олег вертався з супермаркету "АТБ". Купив пива, цигарок, сидів на лавці. Тут підходить його знайомий Саша: "Давай пива вип'ємо". Олег навіть не знає його прізвища — просто знайомий. Я в той момент ще дзвонила сину, просила купити молока. Він сказав, що за 15 хвилин буде. Тут зупиняється біля лавки чорний "Міцубіші Лансер", із нього виходять четверо чи п'ятеро. Підходять до Саші: "У тебе всі документи?" — "Всі, а де гроші?". Один намагається вихопити у Саші якісь документи, але він виривається й тікає. Олег нічого не розуміє, сидить собі далі. Тоді один витягує біту і всі четверо починають бити сина по голові. Отямився, коли обливали його водою і грузили в багажник. Люди це бачили, почали кричати. Там чоловік 80 зібрались, знімали на відеокамери.

Свідки бійки викликали міліціонерів. Ті прибули одразу.

— Приїхали дві машини міліції, усіх розганяли, — продовжує Валентина Гаврилюк. — Одна дівчина все бачила, хотіла бути свідком. Її вигнали: "Будеш виступати — пошкодуєш". Ще один хлопчина одразу сказав: "Один із бітою — мент, я його знаю". Третій свідок, сусід Олександр Кондратюк, усе зняв на відео. Але в міліцію побоявся їхати. Каже, що і йому попаде. Побоявся навіть підкинути нам диска із записом. Міліціонери затримали чотирьох. Трьох відпустили, під арештом залишився один. З усіх свідків узяли тільки одного. Протримали його кілька годин, а потім запитали, чи не боїться він свідчити.

З місця бійки Олега забрали до лікарні.

— Коли ми приїхали в реанімацію — його вже стригли, — каже Валентина Миколаївна. — Олег нічого не розумів, не впізнавав мене. У кому впав наступного дня. У нього було дуже багато гематом і крововилив.

Олег Гаврилюк вийшов із коми 30 серпня. Зараз реабілітується. Ледь говорить, про бійку пам'ятає мало. Координація порушена.

Міліціонери порушили кримінальну справу за 10 днів після бійки. Матір не викликали.

— Там було не четверо, а двоє. Їх допитували, один зараз в ізоляторі, — говорить 32-річна Інна Гамалій із міліції Дарницького району. — Серед них не було міліціонера. Причина бійки — якийсь дрібний конфлікт.

Родина Гаврилюків просить допомогти. Гроші можна надіслати за реквізитами: Гаврилюк Валентина Миколаївна, ЄДРПОУ: 2255917120, МФО 380009, АТ "Ерсте Банк" Рахунок: 26251000331974, Призначення платежу: Поповнення поточного карткового рахунку Гаврилюк Валентини Миколаївни.

Зараз ви читаєте новину « "У сына была дыра в голове 13 на 8 сантиметров"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі