вівторок, 17 листопада 2015 06:25

"Тяжко возити чужі мільйони і не взяти собі"

— У мене є лише гумова палка. Якщо нападуть з автоматом — не зможу захиститися. У старшого інкасатора є травматичний пістолет, його власний. Бронежилет — теж для галочки. Захистить максимум від ножа. Їздимо машиною без броні. Робочий день ненормований, а маршрути, якими доводиться їздити, часто неперевірені. Багато хлопців не витримують. Тяжко возити чужі мільйони і не взяти собі. Є такі, що до психолога через день ходять. Криша від страху їде, що на них нападуть, — розповідає анонімно інкасатор банку з Вінниці. Працює там другий рік. Отримує 7 тис. грн зарплати. Ще в цьому банку працює водієм і охоронцем.

— Як влаштовувався на роботу, у вимогах було сказано — служба в армії вітається. Два тижні з попереднім інкасатором поїздив, вивчав інструкції — це і вся підготовка. Підписав документ про нерозголошення банківської таємниці. Мого напарника взяли, бо в нього є власна зареєстрована зброя, з якою він тепер ходить на роботу. В інших банках інкасаторам видають автомати.

Щоранку інкасатори отримують інструктаж і маршрути. Перед виїздом проходять медичний огляд.

— У кого в машині нема кондиціонера, в жару відкривають вікна. Приходиться інструкцію порушити, як у туалет кому припече. І по мобілках говорять. А це теж заборонено.

Зараз ви читаєте новину «"Тяжко возити чужі мільйони і не взяти собі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі