вівторок, 15 січня 2013 00:30

Туристична агенція обдурила 300 житомирян

До міліціонерів Житомира щодоби звертаються по кількадесят місцевих. Вимагають покарати туристичну агенцію "Автотур".

— Ми мали їхати на канікули в Хуст на Закарпаття, — каже 35-річна Надія Музика. — Тур на 21 день. За три путівки — для себе, чоловіка і сина — заплатила 5250 гривень. Забрали в нас цю суму, й усе. Ні грошей, ні канікул.

— Мы собирались отдыхать четыре дня. Хотели отгулять Новый год во Львове, посмотреть Западную Украину, — додає В'ячеслав Альошин, 47 років. — Тур недорогой, как раз для меня — 2 тысячи. За эти деньги обещали новогодний банкет, жилье, двухразовое питание.

Путівки продавала турагенція "Автотур". Відпочинок мав забезпечити туристичний оператор "Ганенко-Тур".

— Керівниця "Автотуру" Галина Бородавко подзвонила у вересні, — розказує 49-річна Людмила, працівник "Ганенко-Туру". — Попрохала забронювати готелі, підшукати транспорт для перевезення груп, надати свої маршрути. Казала, що на Новий рік, Різдво і старий Новий рік на Західну Україну збирає групи по 100 людей. Ми раділи замовленню. З Галиною співпрацювали, вона не перший рік у цьому бізнесі. Я подзвонила у готель "Озерний край" у місті Пустомити Львівської області. Забронювала 50 місць на три дні. У листопаді Бородавко дзвонить: "Група не набрана, з 50 путівок продали тільки 15". Путівка коштувала 2400 гривень. Я загітувала друзів, знайомих, сама дозібрала й віднесла в "Автотур" 20 тисяч гривень. 28 грудня мали виїжджати, а ми сиділи на чемоданах у "Автотурі". Просиділи до півночі й розійшлися. Після Нового року офіс "Автотуру" зачинений. Я зв'язалася з Галиною по телефону. Вона каже, що гроші спочатку затримав банк, потім Житомирське казначейство, потім — Київське, потім: "Гроші були на рахунках, але десь пропали". І що тепер? Імідж нашої компанії зруйнований. Ми ж надали "Автотуру" свої маршрути, свої договори з готелями. Після того я подзвонила в "Озерний край" і говорю: "Нас не буде". Директор був у шоці. На Новий рік закупив продуктів, дав аванс артистам. Його готель на 60 місць, через нас він не здав жодного.

У готелі "Озерний край" підтверджують збитки.

— Загалом мало бути 62 людини, — розповідає адміністратор Віктор. — За проживання, бенкет і концерт із кожної 900 гривень. Через цих аферистів ми втратили мінімум 55 тисяч. А ще ж закупили продуктів на сніданки.

Туристична агенція "Автотур" працює сім років, досі клієнти на неї не нарікали. Офіс — на вул. Московській у Житомирі. Четверо працівників організовували автобусні тури Україною та Європою, продавали путівки до Єгипту, Таїланду, Туреччини. Цієї зими пропонували їхати до Яремчі, Ворохти, Солотвина, Хуста, Драгобрату та Буковеля.

Офіс "Автотуру" закритий. З керівником Галиною Бородавко і організатором поїздок Веронікою Щербатюк зв'язатися не вдалось. Туристам вони сказали, що грошей не крали, і вимкнули телефони.

— Уже прийняли більше 300 заяв, — говорить Станіслав Лисенко, заступник начальника Богунського райвідділу міліції Житомира. — Потерпілі йдуть десятками. Аферистам загрожує до 12 років. За підрахунками, вони забрали близько мільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «Туристична агенція обдурила 300 житомирян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі