пʼятниця, 09 червня 2017 00:55

Тіло 6-річної дівчинки знайшли на дні кар'єру

Автор: www.facebook.com /Тетяна Кудрявцева
  Аміну Менго із братом Тимуром п’ять років тому взяло на виховання подружжя Кудрявцевих. Рідні батьки від дітей відмовилися
Аміну Менго із братом Тимуром п’ять років тому взяло на виховання подружжя Кудрявцевих. Рідні батьки від дітей відмовилися

6 червня з дна покинутого кар'єра в Кривому Розі на Дніпропетровщині водолази дістали чорний пакунок з обгорілими людськими рештками. У поліції припускають, що вони належать 6-річній Аміні Менго, вихованці будинку сімейного типу. Її розшукували п'ять днів.

Аміну та її брата 8-річного Тимура п'ять років тому взяло на виховання подружжя Кудрявцевих. Рідні батьки від дітей відмовилися. В їхньої баби хворе серце. Написала прохання до соціальних служб, аби внуків віддали в дитячий будинок. 42-річний Юрій та 38-річна ­Тетяна Кудрявцеви мають ще трьох прийомних і трьох рідних дітей. Старшій доньці Уляні — 19, молодшому сину — 4 роки.

Про зникнення Аміни родина заявила 3 червня.

— Около восьми утра с мужем и Аминой ехали на вокзал встречать старшую дочь из Киева. По дороге малышка попросилась в туалет. Мы остановились на обочине. Я вернулась на свое место, и мы поехали. Села Амина или нет — не знаю, — розповідає Тетяна Кудрявцева.

Поки тривали пошуки дитини, Юрій Кудрявцев зізнався у злочинi. Вказав, де шукати її рештки. Слідчим розповів, що дівчинка померла уві сні. Він і жінка злякалися наслідків. Вирішили спалити тіло. Останки викинули в кар'єр, що за півкілометра від їхнього будинку. Чи належать вони Амінi, упродовж трьох тижнів мають встановити експерти.

Написати зізнання Юрія змусили, стверджує його дружина.

— Нас разделили силой, — говорить. — Незаконно удерживали на протяжении суток. Без еды, воды, телефонной связи и адвоката. Оказывали давление. У мужа синяки по телу. Его били по суставам, душили противогазом. Проще нас обвинить и не искать убийцу.

Аміна й Тимур — інваліди. Мають рідкісну генетичну хворобу — організм не виробляє гормон росту. Приймали гормональні препарати. Родина на ліки витрачала 300 тис. грн на рік. Подружжя завжди знаходилo спонсорiв для лікування та реабілітації дітей, кажуть у соціальній службі.

— Амина была приклеена к папе и маме. Видно, что между ними была любовь. Семья у них образцовая. Мама создала инициативную группу, которая отстаивала права приемных родителей в городе. Когда приходили к ним, детки показывали книги, которые читают им родители. Всячески демонстрировали, что им там комфортно. Подумать не могли, что такое случится, — каже Олеся Яковенко, головний спеціаліст Служби у справах дітей Кривого Рогу.

— Все приемные родители — эмоционально выгоревшие. Они без отдыха 24 часа в сутки, постоянно привязаны к ребенку. И так — год за годом. Возможно, произошел какой-то несчастный случай. Ведь девочка была очень болезненная. Приемные родители в нашей стране незащищены. Понимают последствия — их разорвут на части. В минуты такого стресса происходят необъяснимые вещи и человек способен на любой поступок, — говорить Віта Мельниченко, координатор проектів для прийомних родин, працювала з родиною Кудрявцевих.

Юрій — робітник на гірничому комбінаті, Тетяна займається дітьми. Мешкають в одноповерховому цегляному будинку. Двір обгороджений високим парканом. Усюди лежать будівельні матеріали. Місця для прогулянки мало.

— Родина в них скритна. Малих на вулиці рідко бачила. З іншими дітьми не спілкувалися, — говорить Любов Щокіна, сусідка Кудрявцевих.

— Они не маньяки. Нормальная семья. В голове не укладывается, что могли такое сделать, — каже друга сусідка Наталія Остапченко.

Кримінальне провадження відкрили за статтею "Навмисне вбивство" з доповненням — зникла безвiсти.

На час слідства чотирьох прийомних дітей подружжя та двох рідних влаштували в реабілітаційний центр. Із ними працюють психологи. Матір до них пускають раз на тиждень. Юрій перебуває вдома, поки триває експертиза.

Зараз ви читаєте новину «Тіло 6-річної дівчинки знайшли на дні кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі