вівторок, 30 березня 2010 08:20

Тіло чоловіка всю зиму пролежало в колекторі

19 березня рятувальники з міста Кременчук Полтавської області витягли з колектора тепломережі муміфіковане тіло чоловіка.

— Перехожі побачили його, подзвонили в міліцію, — розповідає Валентин Шафорост із міського управління Міністерства надзвичайних ситуацій. — У 5-метровий колодязь спустився наш рятувальник, обв"язав труп мотузками і підняв. Померлий був голий, на вигляд йому 40 років. Тіло засушене, але по обличчю можна впізнати. У колодязі він пролежав усю зиму.

Рятувальники щороку знаходять тіла в каналізації. 2007-го виявили вісім трупів, 2008-го — сім, торік — два.

— Переважно це бомжі. Вони гріються біля тепломережі й там помирають, — зауважує рятувальник. — Це не завжди літні люди. Є й молоді хлопці. Умирають швидше від хвороб, бо газу там ніде братися.

Мумії відправляють до морга, розтинають. Міліціонери встановлюють особу та причину смерті.

— Маємо потужний криміналістичний центр, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції. — За кістками, рештками визначаємо ДНК. За ним — особу. Встановлюємо, чи людина померла сама, чи це була насильницька смерть. Якщо тіло ідентифікують — повідомляємо родичам.

Зараз ви читаєте новину «Тіло чоловіка всю зиму пролежало в колекторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі