середа, 07 березня 2018 07:20

Тетяна Чередник померла після пологів удома

35-річна Тетяна Чередник з екопоселення в селі Омелянівка Малинського району на Житомирщині вдома народила доньку Добряну. Пологи приймав чоловік 39-річний Андрій. Через годину в жінки відкрилася кровотеча. Померла до приїзду медиків.

— У районі стала на облік у жіночій консультації, але на пізньому терміні. На обстеження не їздила. Казала, що боїться врачів. Рішення народжувати вдома приймала з чоловіком. За кілька місяців до цього вдома народжувала ще одна мешканка екопоселення. Певно, вирішили наслідувати її приклад, — розповідає 54-річна Надія Назаренко, голова села Головківка, куди входить Омелянівка. — Я просила не ризикувати. Це були перші пологи Тетяни, та й вік — не послухала. За словами Андрія, все проходило добре. А потім жінка почала непритомніти.

Чередники приїхали в село вісім років тому з Києва. Збудували екобудинок із глини. З ними у поселенні мешкають ще майже 40 людей. Їхні діти навчаються в школі дистанційно. Дорослі на роботу не ходять.

Із новонародженою донькою Андрій повернувся жити до столиці.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Чередник померла після пологів удома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі