пʼятниця, 09 липня 2010 01:23

Священик побив пенсіонера

83-річного рівнянина Тихона Сніцаревича вдарив скринькою для пожертв 35-річний Сергій Рудюк, настоятель православного храму Воздвиження Хреста Господнього Московського патріархату, що в селі Богдашів Здолбунівського району.

Опівдні 6 липня Тихон Сніцаревич повертався додому з поліклініки N2. На розі вулиць Соборної та Чорновола на тротуарі побачив отця, який збирав пожертви.

— Кажу: нехай ваш патріарх Кирило зніме годинник за 35 тисяч євро та дасть грошей, — розповідає Тихон Михайлович. — Обернувся й пішов. Раптом відчув сильний удар у голову, впав на асфальт. Тільки-но піднявся, як він ударив у груди.

Тихон Михайлович каже, що священик ударив його дипломатом.

— Усе було на моїх очах, — розповідає продавець квітів Володимир Гогов. — Сиджу, продаю букети. Раптом чую крики. Переді мною на асфальт падає старий чоловік. Його зверху лупить по голові скринькою для пожертв батюшка з косичкою.

Тихона Сніцаревича довела додому знайома 79-річна Наталія Негребецька-Популова.

— Тихон лежав весь білий. Я подумала: вбили. Почала голосити, перехожі не реагували, — розповідає. — Його мобілка й окуляри від удару відлетіли на кілька метрів.

Із дому Тихон Михайлович викликав міліціонерів та "швидку". Медики діагностували забій хребта. Ще у нього болить голова та ліва нога.

Тихон Сніцаревич викладає польську мову в Інституті слов"янознавства Київського славістичного університету, член місцевого осередку УНП. Через півгодини після випадку прес-секретар обласної організації УНП Олександр Джигирей пішов до священика:

— Я дістав фотоапарат, а він визвірився. Крикнув, щоб я забирався. Розмовляти не схотів. Зібрав свої речі й пішов. Ми готуємо звернення до начальника обласної міліції — нехай розбереться.

Поговорити зі священиком не вдалося. Наступного дня він не прийшов на звичне місце. Односельці дивуються бійці. Кажуть, отець Сергій спокійний, виховує двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Священик побив пенсіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі