четвер, 27 липня 2006 18:37

Студенти обікрали "Укртелеком" на 70 тисяч гривень

Міліціонери затримали сімох іноземних студентів Кримського медичного університету ім. С.І. Георгієвського. Ліванця Араджі Ахмада, а також Манджіта Синга Саїні, Шарму Вівера та чотирьох їхніх співвітчизників з Індії звинувачують у незаконному втручанні в роботу телефонної системи "Укртелекому". Впродовж 2005–2006 років ті наговорили зі своїми близькими за кордоном на 70 тис. гривень.

— Телефонний автомат — це маленький комп"ютер, — пояснює Олександр Домбровський, 44 роки, начальник прес-служби МВС у Криму. — Хлопці купили у когось пристрій, дуже схожий на таксофонну картку, який імітує її роботу. Псевдокартку вставляли в таксофон, і програма давала збій. Очевидно, вона працювала за принципом комп"ютерного вірусу. Так це чи ні, але власник картки міг зробити телефонний дзвінок і розмовляти як завгодно довго. Потім апарат ламався, і працівникам "Укртелекому" доводилося лагодити таксофон, перевантажуючи його комп"ютерну систему.

Коли їм запропонували піти на шахрайство, вони погодилися. Думаю, що до суду не дійде

Студенти-медики не могли виготовляти карток самі, кажуть у міліції. Ймовірно, купували її у хакерів, яких зараз шукають правоохоронці.

— Претензій до них як до студентів ми не маємо. Вони з різних курсів, живуть у гуртожитку. Вивчають у нас загальну медицину, — каже Володимир Білоглазов, 46 років, проректор з міжнародних зв"язків Кримського медичного університету. — Це незміцнілі діти, які навчаються за кордоном. Недивно, що коли їм запропонували піти на шахрайство, щоб дешевше було телефонувати додому, вони погодилися. Я думаю, що до суду не дійде.

Проти студентів-медиків кримські міліціонери порушили кримінальну справу за незаконне втручання в роботу комп"ютерних систем і мереж. Український суд може засудити їх від трьох до шести років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Студенти обікрали "Укртелеком" на 70 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі