пʼятниця, 01 квітня 2016 10:29

Стилістку Катерину Положай убив колишній чоловік
2

Рустама Ага-огли, колишнього ­чоловіка Катерини Положай, на два місяці взяли під варту
Фото: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
Столичну стилістку Катерину Положай зарізали ножицями у власному салоні краси. У неї лишилися син Тимур і донька Ельміра

Шевченківський районний суд Києва на два місяці ув'язнив 42-річного Рустама Ага-Огли. Його підозрюють у вбивстві колишньої дружини 38-річної Катерини Положай.

Катерина була головним візажистом конкурсів краси "Міс Україна" та "Міс Київ", стилістом українських журналів. Мала власний салон краси й була ексклюзивним представником фірми "Діор" в Україні.

Уранці 19 листопада торік колега знайшла тіло жінки в її студії стилю на вул. Січових Стрільців, 28а. Мала порізане обличчя, руки та шию.

Протягом чотирьох місяців розслідування Рустам був у справі свідком. За результатами десятка експертиз і запису з камер стеження, Ага-огли затримали. Він раніше вже відсидів за зґвалтування.

За вісім місяців до вбивства Катерина і Рустам розлучилися.

— Після розлучення Рустам продовжував переслідувати Катю, писав їй і дзвонив, — розповідає товариш Катерини. Імені просить не вказувати. — Вона ігнорувала його. Кажуть, він прийшов у салон, почав сваритися. Звинуватив у зраді, ніби вона добилася успіху завдяки йому. А потім покинула ні з чим. Вхопив ножиці й став різати Каті обличчя. Вона закривалася руками, але це не врятувало. Він ще й на похороні був. Так поводився, наче йому дуже шкода. ­Єдине, що мене збиває з пантелику — поліція знайшла відбиток взуття 44-го розміру. Рустам невисокий і розмір ноги в нього менший. У нього інтелекту не вистачило б взути більший, аби заплутати слідство.

— Останні дні Катя була пригнічена. Вони мали ділити будинок у Тарасівці, який разом зводили. Не любила розповідати про свої проблеми. Та я знав завжди, що з Рустамом у них не ладиться, — продовжує товариш. — Він чеченець, мусульманин. Навіть дітей не дозволив їй народжувати у лікарні. Хоча лікарі наполягали на кесаревому розтині. Сам приймав удома пологи, без освіти. Жив за рахунок Каті, постійно вимагав гроші. І ревнував страшно, читав усі її есемески й електронку. Руку піднімав на неї. А одного разу вхопив за шию і мало не задушив. Тоді їй вдалося вирватися. Через це й розлучилися.

Рустам Ага-огли в убивстві не зізнався.

— Пусть тот человек, который рассказывает, что я бил ее, заставлял рожать дома и угнетал своим вероисповеданием, мне это скажет, я хочу посмотреть ему в глаза, — сказав на суді Рустам.

Катерина і Рустам познайомилася понад 10 років тому. Розписалися, коли вона була на восьмому місяці вагітності. Чоловік за освітою економіст, закінчив Київський торгово-економічний університет ім. Гетьмана. Постійну роботу знайти не міг.

Мали дітей — 9-річного Тимура та Ельміру, 5 років.

— Дети живут с Катиными родителями. Точно не знаю, пускали его к ним или нет. У него полиция в день убийства изъяла все документы, вещи и телефоны, — розповідає колишня сусідка Катерини Положай.

Якщо провину Рустама Ага-огли доведуть, він може сісти до в'язниці на 15 років.

Зараз ви читаєте новину «Стилістку Катерину Положай убив колишній чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі