четвер, 20 серпня 2020 06:20

Справу Шеремета передають до суду

Військовому та музиканту 41-річному Андрієві Антоненку та дитячому кардіохірургу 40-річній Юлії Кузьменко вручили обвинувальні акти 18 серпня. Їх підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета в липні 2016-го.

— Документ вручили. На підставі нього суд вивчатиме докази, допитуватиме свідків, аби винести вирок, — каже Тарас Безпалий, адвокат Кузьменко. — Розгляд справи мають призначити впродовж п'яти днів.

За версією слідства, Антоненко був організатором убивства. Кузьменко активізувала вибухівку під автомобілем журналіста. Мали спільницю — військову медсестру 26-річну Яну Дугарь, яка проводила розвідку неподалік місця вбивства. Вона відмовилася отримувати обвинувальний акт.

— Прокурор вирішив вручити його без відкриття всіх оригіналів експертиз та інших матеріалів, без оцінки наших доказів у складі клопотання про закриття, — говорить адвокат Яни — Віталій Коломієць, 36 років.

Адвокати Антоненка кажуть, що доводитимуть його невинуватість у суді. На сайті юридичної фірми розмістили докази на спростування обвинувачення.

"Перший том присвячений опису наклепів на підозрюваних, порушенням прав людини в ході розслідування. Другий том містить деякі дослідження фактичних даних, отриманих захисниками в ході досудового розслідування", — йдеться в дописі.

Зараз ви читаєте новину «Справу Шеремета передають до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі