пʼятниця, 22 вересня 2017 07:05

"Сигнализация будила детей и соседей"

Директора Одеського дитячого спортивно-­оздоровчого табору "Вікторія" 53-річного Петроса Саркісяна і старшого вихователя, яка відповідала за пожежну безпеку закладу 23-річну Наталію Янчук узяли під варту на два місяці без права внесення застави. Їх підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до заги­белі трьох дітей.

Пожежа в дитячому таборі "Вікторія" сталася в ніч проти 16 вересня. Ущент вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули троє дівчат із кімнати №11 на другому поверсі — 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років. У ніч трагедії протипожежна сигналізація в таборі, що встановили торік за 11 млн грн, була вимкнена. Найближча пожежна водойма — заповнена на третину.

— Сигнализация работала, но неисправно. За ночь могла пять-десять раз включиться. Будила детей и соседей. Естественно, дежурный воспитатель все время ходил и выключал ее, — говорить Петрос Саркісян під час судового засідання.

Правоохоронці обшукують кабінети чиновників, які відповідали за будівництво та введення в експлуатацію дерев'яних корпусів. Експерти обстежують уцілілі будинки. Перевіряють, чи були вони покриті протипожежним розчином. Причину займання поки що не називають. Відомо лише, що загоряння виникло в кімнаті художнього керівника ансамблю — під кімнатою №11.

Мер Одеси 52-річний Геннадій Труханов відсторонив від займаних посад чиновників, які відповідали за реконструкцію й експлуатацію дитячого табору "Вікторія", відкриття якого відбулося у травні цьогоріч.

За час ремонту дитячого табору "Вікторія" син директора Саркіс Саркісян, 28 років, придбав готельно-ресторанний комплекс у селищі Вапнярці Лиманського району Одеської області в травні 2015-го. Це зазначено у відкритому реєстрі прав власності на нерухоме майно.

Зараз ви читаєте новину «"Сигнализация будила детей и соседей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі