четвер, 28 травня 2020 07:05

"Сидів перед дзеркалом. Поряд лежав пістолет"

У Носівці на Чернігівщині поховали народного депутата з групи "Довіра" 47-річного Валерія Давиденка. Його знайшли з простреленою головою в туалеті власного офісу на вул. Великій Васильківській у центрі Києва ввечері 23 травня. Сидів перед дзеркалом в офісному кріслі. Поряд лежав нагородний пістолет "Глок".

Правоохоронці розслідують смерть народного обранця як умисне вбивство. Розглядають усі версії, зокрема самогубство й доведення до самогубства. Однак рідні й колеги не вірять, що Валерій Миколайович укоротив собі віку. Кажуть, був життєлюбом. Проблем, через які зробив би це, не мав. У середу був на засіданні парламенту. Поводився, як зазвичай.

— Він не міг із собою такого скоїти з будь-яких причин. Знав, що в нього є друзі, які допомогли б вирішити будь-яку проблему, — каже колега з групи "Довіра" Сергій Шахов, 45 років.

Валерій Давиденко був депутатом Верховної Ради восьмого та дев'ятого скликань. Балотувався на рідній Чернігівщині. До групи "Довіра" приєднався 6 грудня торік. Працював заступником міністра аграрної політики й продовольства в уряді Азарова. Його ім'я було пов'язане з кількома скандалами. Зокрема, про виведення в офшори наприкінці 2013 року $132 млн з аграрного фонду. Фігурував у кількох кримінальних провадженнях. Тому його смерть може бути невипадкова, припускає колишній нардеп 49-річний Ігор Мосійчук:

— Справа з розкраданням коштів аграрного фонду тягнеться давно, але не забута. Давиденко підозрюваним не був, але фігурував у ній. Тож хтось може таким чином замітати сліди.

У Валерія Давиденка залишилася дружина й двоє доньок.

Зараз ви читаєте новину «"Сидів перед дзеркалом. Поряд лежав пістолет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі