середа, 11 липня 2007 16:15

Сергія Калиновського треба лікувати за кордоном

Сергія Калиновського треба лікувати за кордоном

Минулого тижня до Києва приїжджав головний лікар клініки Цюріхського університету, відомий швейцарський нейрохірург Евалдс Чеснуліс. Він обстежив стан здоров"я Сергія Калиновського, 22-річного студента Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що в ніч на 30 травня на столичному бульварі Шевченка Калиновський розбився на своїй автомашині. У результаті двоє людей загинули, а Сергій із травмами опинився в лікарні.

— Внаслідок ДТП у потерпілого тяжка черепно-мозкова травма, переломи скроневої й тім"яної кісток, інші ушкодження, — зачитав Евалдс Чеснуліс рішення консиліуму лікарів. — Українські хірурги фактично витягли його з того світу. Проте стан потерпілого залишається тяжким.

Швейцарські лікарі рекомендують детально обстежити Сергія і якомога швидше відправити на лікування до відділення інтенсивної терапії клініки нейрохірургії Цюріхського університетського шпиталю.

— Без належного спеціального лікування у хворого можуть виникнути складні неврологічні порушення, — каже Чеснуліс. — Зокрема функцій мовлення і пам"яті. Йому потрібна інтенсивна нейрореабілітація. А в Україні поки що немає необхідного медичного обладнання, сучасних технологій і новітніх методик. Такі є лише у спеціалізованих клініках Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю.

Адвокат Калиновського Ігор Лодяной говорить, що стан його підзахисного погіршується.

— Сергій почувається погано, навіть гірше, ніж після самої аварії, — розповідає адвокат. — Не може зосередитися, у нього часткова втрата пам"яті, постійні запаморочення. Він впізнає тільки близьких родичів. І рідні не можуть його відвезти на лікування. Страшно слухати закордонних лікарів, які кажуть, що в Україні дві третини тяжких хворих вмирають через брак коштів або відсутність необхідного обладнання.


Натомість правоохоронці не планують відпускати Калиновського за кордон — він на підписці про невиїзд.

— За рішенням суду палата Калиновського знаходиться під цілодобовою охороною, — кажуть у прес-службі ГУ МВС Києва. — Коли одужає, буде ще один суд щодо запобіжного заходу. Поки що не плануємо переводити його в тюремну лікарню, але й відпускати за кордон — також.

Сергій не може зосередитися, у нього часткова втрата пам"яті, постійні запаморочення

Міліція після аварії порушила кримінальну справу проти Сергія Калиновського. Однак 5 червня Шевченківський райсуд звільнив його з-під варти.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Калиновського треба лікувати за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі