четвер, 25 лютого 2010 07:28

Сергій Сокольський забив хребет у маршрутці

Зранку 5 лютого 21-річний Сергій Сокольський із міста Кременчук Полтавської області їхав на роботу. Працює на автоскладальному заводі. На зупинці "Новоіванівка" сів у ПАЗ, який ходить за маршрутом "Кременчук–Дзержинське". Біля "Смачної крамниці" автобус підкинуло.

— Як підкинуло вдруге, мені паралізувало все тіло, скрутило, з"явилася сильна задишка, піднялася температура. Та все ж доїхав. На зупинці хлопці допомогли зійти. Більш як годину чекав заводську медсестру, не міг піднятися. Медсестра визвала "швидку". Кажуть, що диск на поясниці вискочив, — розказує Сергій у травматологічному відділенні міської лікарні N3.

Маршруткою N117 уранці їздять переважно працівники заводу. Проїзд коштує 1 грн. Є кондуктор, але він не дав квиток Сокольському.

— Та хто їх дає? Хазяїн автобуса і даїшники кажуть, що треба було зразу сказати, що болить спина. Через те і страховка нам не положена. Хазяїн рейсу каже, що син сам винуватий, — каже 41-річна Валентина Сокольська, мати Сергія. — Йому тут ще місяць лежати, а потім ще більше вдома. Лише тоді зможе ходити. Як випишуть його, буду судитися з комунальниками чи хазяїном автобуса.

Більшість перевізників купують поліси на два тижні

Сокольська каже, що 10 лютого син відзначив у лікарні день народження.

— Лікування ніхто не відшкодовує. Я зараз безробітна. Уже витратили 305 гривень, — продовжує Валентина Яківна. — Лікарняний на заводі обіцяють оплатити, але чи збережуть  місце — не знаю.

Інспектори Державтоінспекції виїздили на місце пригоди.

— На тому місці під дорогою проходить теплотраса, поверхня намерзає. Водій не винен. Швидко їхати не міг, бо весь транспорт рухався зі швидкістю 30–40 кілометрів на годину, — розказує Андрій Лашко, 34 роки, інспектор відділу оформлення дорожньо-транспортних пригод. — Пасажири автобуса були застраховані компанією "Інкомстрах", але вона не буде відшкодовувати. Бо чоловікові треба було відразу звернутися зі скаргою. Страховики сумніваються, що можна було отримати такі травми в автобусі.

Юрист полтавської страхової компанії Юлія просить не називати її прізвище і назву компанії.

— Страхова компанія відшкодує збитки, якщо перевізник придбав поліс цивільної відповідальності, — пояснює вона. — Для цього треба надати квиток із маршрутки, квитанції про оплату рентгену, медикаментів і довідку про ДТП. Там має бути зафіксовано, що травма отримана саме в маршрутці. Та більшість перевізників купують поліси на два тижні, коли проходять техогляд, а потім їздять без страховок. Чеки на лікування видають лише платні поліклініки.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Сокольський забив хребет у маршрутці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі