пʼятниця, 30 березня 2012 05:00

Сергія Ткача спіймали завдяки дітям

Автор: фото з сайта www.segodnya.ua
  Пологівського маніяка Сергія Ткача називають убивцею століття. Він зізнається у понад сотні вбивств
Пологівського маніяка Сергія Ткача називають убивцею століття. Він зізнається у понад сотні вбивств

— Я звір, а не людина. Такий же, як і Чикатило. Про мене треба знімати фільм. Йому за це 3 мільйони заплатили, а чим я гірший? — каже 59-річний Сергій Ткач. — Я не вірю ні в Бога, ні в диявола.

Пологівського маніяка Сергія Ткача називають убивцею століття. Скількох жінок і дітей він порішив — достеменно невідомо. Зізнається у понад сотні, слідчі довели 32 убивства, решту випадків досі розслідують.

Ткач родом із міста Киселівка Кемеровської області Росії. Тричі був одружений, має чотирьох дітей. Працював на шахтах, заводах, у колгоспах. Близько року був експертом-криміналістом у Кемеровському райвідділі міліції, проводив ексгумації.

— Якось підробив експертний висновок, — згадує. — Цікаво було, як відреагує керівництво. Мали б мене посадити, а вони попросили написати заяву за власним бажанням.

Уперше вбив людину 1980-го.

— Пам'ятаю, випив дві пляшки вина і пішов погуляти, — каже. — Назустріч молода жінка. Як проходила повз — мене передьорнуло. Догнав, схопив, потягнув у кущі. Прийшлося задушити. Таке полегшення відчув — не передать.

Він обирав самотніх молодих жінок, дітей. Душив їх і залишав у лісосмугах. Сліди ретельно ховав, свідків теж убивав.

— Приходив додому, приймав душ і про все забував. Ніхто мені не снився.

Протягом 25 років пологівського маніяка ловили тисячі міліціонерів, найкращі слідчі Радянського Союзу й України. Переодягнені міліціонери були на кожній залізничній станції, у кожному поїзді, який курсував Дніпропетровською чи Запорізькою областями. Їм допомагали залізничники, рятувальники і сам Ткач. Пошуки були марні.

— Я мстив мєнтам, що вони не працюють і ніколи не працюватимуть, — говорив згодом пологівський маніяк.

— Ткача не могли спіймати, бо він колишній міліціонер, допомагав шукати маніяка, — міркують пологівці.

Вистежити його допомогли діти. 2005 року в Пологах він убив 9-річну школярку. Четверо дітей, які гралися з дівчинкою, помітили невідомого чоловіка. Детально описали його міліціонерам. 5 серпня 2005 року Ткача арештували на робочому місці. У хаті, яку він винаймав, знайшли рюкзак із речами загиблих дівчат. Ткач написав зізнання.

Кілька судово-медичних експертиз визнали його осудним. Він розумів, що коїть.

"Сергій Ткач — один із найхитріших маніяків світу, — йдеться у його справі. — Одного разу він повертався із чергового вбивства, у кишенях лежали речі жертви. Назустріч ішов патруль міліції. Ткач забіг у сільський туалет і став мастурбувати. Міліціонери подумали, що онаніст не може бути маніяком".

За вбивства Сергій Ткач отримав пожиттєве ув'язнення. Він досі сидить у слідчому ізоляторі Дніпропетровська.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Ткача спіймали завдяки дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі