понеділок, 23 липня 2007 00:00

Роман Туров обікрав вісімнадцять церков

— Ромчику не приділяли уваги, — каже про 14-річного односельця Романа Турова секретар сільради села Чесники Рогатинського району Івано-Франківської області Ірина Лялька. — Він дуже хотів ходити до церкви. Прийде в неділю невмитий, неодітий, складе руки і молиться. У четвертому класі прислуговував священикові.

Позаторік Роман Туров утік із дому. Його знайшли в київському розподільнику. Повернули додому. Хлопець розповів, що автостопом дістався до батька в село Шараповка Новосельського району Бєлгородської області Росії. На батьківщині Романом займалася лише мама, 38-річна Зеновія Турова, телятниця місцевого колгоспу. Романова бабуся Галина лежала паралізована, дід Михайло пив.

2006 року хлопець обікрав магазин рідного села — виніс картки поповнення рахунку мобілок, вино, горілку, консерви, цукерки. Кримінальної справи не порушили, бо сума крадіжки не перевищила 600 грн. Невдовзі з каплички на хуторі Лінія біля села Старі Стрілища Жидачівського району Львівської області Роман поцупив 980 грн. За місяць обікрав церкву Різдва Пресвятої Богородиці в Рогатині й подався до батька в Росію. Кордон перетинав через болото неподалік митного посту.

У Шараповці в Росії Рома обікрав поштове відділення. Його почала шукати російська міліція. Роман повернувся до України. Тут обікрав церкву Різдва Богородиці й поїхав до батька вдруге. Його затримали на залізничному вокзалі в Тернополі.

Перед Великоднем Романа судили. Він зізнався, що обікрав 18 церков. За це отримав 3,5 року. Після вироку Туров заспівав пісню про маму. Покарання Роман відбуває в Бережанській колонії для неповнолітніх.

Зараз ви читаєте новину «Роман Туров обікрав вісімнадцять церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі