четвер, 03 грудня 2020 07:51

Родина священника розбилася в автомобільній аварії

Автор: facebook.com / МАРІЯ ЯСКОВЕЦЬ
  Священник Григорій із села Новий Моквин Березнівського району Рівненської області сфотографувався з дружиною Марією та трьома дітьми (на фото зліва направо) — Марком, Германом і Севастіаном. У день народження середнього хлопчика жінка із синами потрапила в автомобільну аварію. Вона й Герман загинули. Вцілілих дітей рятують лікарі
Священник Григорій із села Новий Моквин Березнівського району Рівненської області сфотографувався з дружиною Марією та трьома дітьми (на фото зліва направо) — Марком, Германом і Севастіаном. У день народження середнього хлопчика жінка із синами потрапила в автомобільну аварію. Вона й Герман загинули. Вцілілих дітей рятують лікарі

— Здавалося, їхали до місця аварії безкінечно. "Швидку" ніхто не пропускав. Навіть водії з того боку, які бачили на дорозі розтрощену машину й тіла людей, — фельдшер Ольга Гордієвич говорить про аварію, яка сталася 26 листопада в Березнівському районі на Рівненщині.

30-річна Марія Ясковець із села Новий Моквин за кермом "Жигулів" врізалася у вантажівку "Вольво". Їхала з синами 11-річним Марком, 4-річним Севастіаном і Германом, 7 років. Останній загинув разом із матір'ю. Машину від удару розірвало на шматки й викинуло з дороги.

Марія Ясковець була дружиною моквинського священника 34-річного Григорія. Вчителювала в початкових класах у школі села Орлівка, звідки родом. У тій же школі працюють її батьки. Мати вчителем, батько — завгоспом. Того дня везла синів у Рівне в дитячий розважальний центр, аби відсвяткувати день народження Германа. Там їх мав ­чекати батько.

— Уранці Марія в школі була. Батюшка поїхав до столиці у справах, — розповідає 46-річна Лідія Наумчук із Городищенської сільської ради, куди входить Орлівка. — Марія рано вийшла заміж, чи не одразу після школи. Потім дітки пішли. Батюшка не наш, звідкись прислали його, дали приход. Жили спочатку біля батьків жінки. Тоді почали будуватися в Моквині.

Не знаю, звідки батьки Марії візьмуть сил пережити це горе, — додає Лідія. — Віруюча, інтелігентна, гарна родина. Донька в них одна була. Старший син помер від раку в 10 років.

Марія була вправна й обережна водійка. Особливо, коли їздила з дітьми, кажуть знайомі. Як могла не помітити вантажівку — не ­знають.

— Коли Марія виїжджала з міста Березине — зіткнулася з фурою, що мчала по трасі. Страшний нещасний випадок, — говорить митрополит Поліський Анатолій. — Вона була хороша матушка для родини. Добра й мудра людина.

— Славна жінка — спокійна, привітна. Як волонтер займалася з дітками з особливими потребами. Співала в церковному хорі, — кажуть про Марію в Березнівській районній раді.

У поліції говорять, жінка порушила правила. Не пропустила на головній дорозі "Вольво", коли виїжджала з другорядної. Могла переплутати газ із гальмами, припускає водій вантажівки 58-річний Іван. Обставини аварії ще встановлюють.

Уцілілих братів з місця аварії забрали до Березнівської районної лікарні. Обоє були непритомні.

— Хлопчиків привезли в тяжкому стані. Старшого прооперували. До меншого викликали обласних спеціалістів, — говорить Ірина Пилипака, заві­дувачка реанімації Березнівської лікарні.

Наступного дня Севастіана перевезли до дитячої обласної лікарні.

— У хлопчика множинні переломи кісток черепа, зламані кістки гайморових пазух із крововиливом, — каже Юрій Мирончук із обласної дитячої лікарні. — Стан тяжкий, але стабільний.

Марію з Германом поховали поряд із її братом в Орлівці 27 листопада.

2800 людей загинули на дорогах України від початку 2020‑го. Щороку у світі на дорогах гине понад 1,3 млн осіб. ДТП — найпоширеніша причина смертей людей віком від 15 до 29 років.

Зараз ви читаєте новину «Родина священника розбилася в автомобільній аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі