субота, 17 листопада 2007 07:01

"Рівненські придурки" обливають перехожих фарбою

У всесвітній мережі Інтернет можна подивитися витівки рівненських хуліганів. Гурт молодиків, які називають себе "рівненськими придурками", жбурляє у перехожих яйця, сире м"ясо, обливає фарбою.

Відео побачили депутати обласної ради. Скликали комісію з питань духовності та моралі.

— Рівнянин Андрій Куровський скаржився, що його обкидали яйцями, коли чекав на маршрутку, — каже прес-секретар облради Світлана Стельмащук, 43 роки. — Крім нього, кидали в інших перехожих, машини.

Депутати називають це явище загрозою для суспільної моралі.

— Жертвою може стати будь-хто. Це відео — пропаганда насилля, — говорить голова комісії облради з питань духовності та моралі Анатолій Жуковський, 48 років. — Проблему треба вирішувати на загальнодержавному рівні.

У зверненні до президента Віктора Ющенка депутати вимагають терміново зібрати засідання Ради нацбезпеки та оборони України.

Молоді люди з об"єднання "рівненські придурки" кажуть, що хтось використовує їхнє ім"я.

— Ми тут ні до чого, — запевняє 19-річний "придурок" Вік. — У місті повно хуліганів. Не всі сприймають нас адекватно. А міліції вигідно валити негаразди на диваків. Наприклад, хтось "замінує" супермаркет, а звинувачують нас.

Хлопці розповідають, що сюжети для свого скандального відео вигадують самі. Роздають ролі членам команди і знімають. Перехожих не чіпають.

Кожен ролик триває від 5 до 20 хв. Учасники смажать на вогні та їдять свої фекалії, підпалюють собі рукави, п"ють воду з калюжі. В одному з сюжетів юнак викрадає у чоловіка шапку з грішми. Той наздоганяє крадія і лупить гітарою. Наприкінці ролика хлопці оголошують, що роблять усе свідомо й на тверезу голову.

— Відео виглядає справжнім. Однак наші бійки детально зрежисовані, — пояснює Вік. — Це такий прикол. Нещодавно ми презентували свій ролик у музичному клубі "Гавана", і ніхто не був проти.

Міліціонери кажуть, що неможливо заборонити демонструвати відео в мережі. Можна лише закрити сайт. Нині відеоролик вивчає Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. Результати експертизи будуть за 30 днів.

Зараз ви читаєте новину «"Рівненські придурки" обливають перехожих фарбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі