вівторок, 30 березня 2010 07:20

Продавців не пускають на робоче місце

Автор: фото: Леонід ЄЗЕРСЬКИЙ
  Перехожі оглядають будівельний паркан, який встановили вночі 26 березня поряд з виходом зі столичної станції метрополітену Лівобережна. На огородженій території планують звести триповерховий будинок
Перехожі оглядають будівельний паркан, який встановили вночі 26 березня поряд з виходом зі столичної станції метрополітену Лівобережна. На огородженій території планують звести триповерховий будинок

У ніч на 26 березня невідомі встановили 2-метровий паркан біля виходу із столичної станції метро Лівобережна. Загородили чотири торгові павільйони, де продавали книжки, газети, церковну атрибутику, м"ясо.

— Самосвали приїхали опівночі, — згадує 41-річна Вікторія Мєлєшина, орендатор одного павільйону. — Почали паркан ставити. Я з іншими орендарями приїхала о пів на першу, викликали міліцію. Та приїхав юрист забудовника, показав якісь документи і роз"їхалися. Нас вигнали.

Чоловіки обгородили з півгектара території. Планують звести тут триповерхову будівлю. А встановлені раніше торгові павільйони демонтувати.

— Це чисте рейдерство, — обурюється Володимир Кот, 68 років, директор товариства "Релікт" — власника одного з павільйонів. — Ми маємо всі документи, щоб тут перебувати. Це розпорядження райадміністрації, договір оренди, технічний паспорт БТІ, акт про те, що павільйони — капітальні спорудження.

У чотирьох павільйонах працюють близько сотні людей. Зараз їх не пускають до робочого місця, згодом можуть звільнити.

— Ці павільйони законні, зведені 15 років тому, — розповідає 45-річна Тетяна Додукало, представник власника першого павільйону. — Кілька років тому поруч почали зводити офісний центр. Прокуратура прислала листа, вимагала звільнити територію. Ми звернулися в суд, почали воювати за землю. Київський апеляційний господарський суд нас підтримав. Але з нами ніхто не хоче говорити. Кажуть, до забудови причетні нардепи-"регіонали" Василь Горбаль, Володимир Рибак і Віктор Янукович, син президента.

Обгородили з півгектара території. Планують звести триповерхову будівлю

Забудовником території називають фірми СНС і "Столичний берег". Їх заснували у 2003 та 2006 роках.

— Ці забудовники порушують наше конституційне право на підприємницьку діяльність і гарантії на власність, — говорить Петро Поштар, 55 років, юрист товариства "Агентство Союздрук", власника павільйону з пресою. — Крім того, існує постанова Верховної Ради від 15 квітня 2009 року "Про запровадження мораторію на виселення місць розпродажу преси". Та райрада не продовжує договір оренди землі. Наша мережа кіосків, яку розвивали 70 років, зараз за межами правового поля.

Власники павільйонів надіслали телеграми президенту, спікеру, прокурору і начальнику міліції Києва. Представник забудовника відмовився що-небудь коментувати.

Зараз ви читаєте новину «Продавців не пускають на робоче місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі