середа, 08 травня 2019 07:40

Підозрюваного у справі Катерини Гандзюк випустили із СІЗО

Автор: ФОТО З САЙТА Й_UKRINFORM.COM
  Підозрюваному в організації убивства ­активістки Катерини ­Гандзюк — Ігорю Павловському у ­квітні змінили ­підозру. Тепер його звинувачують у ”покриванні зло­чину”
Підозрюваному в організації убивства ­активістки Катерини ­Гандзюк — Ігорю Павловському у ­квітні змінили ­підозру. Тепер його звинувачують у ”покриванні зло­чину”

Зі слідчого ізолятора на прохання прокуратури випустили Ігоря Павловського, підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки 33-річної Катерини Гандзюк.

Зобов'язали носити електронний браслет. Таке рішення виніс Мар'ян Головчак, суддя Шевченківського районного суду Києва 26 квітня.

"Засідання провели тихо, без анонсів і повідомлень", — пишуть активісти у "Фейсбук"-спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк".

— У мене відчуття, що справу Каті намагаються поховати. Можливо, я помиляюся, але де тоді бодай якась комунікація від Генеральної прокуратури? — каже адвокат Масі Найєм. — Коли геть нічого не відбувається — сам Генеральний прокурор виходить і розголошує більше, ніж треба, наговорюючи собі на кримінальну справу. Коли відпускають підозрюваного, який є носієм важливої інформації — тоді суцільне мовчання".

Такої ж думки громадські активісти, які слідкують за перебігом слідства:

— Прибрати ключового свідка — вигідно для замовників убивства. Або почнуть на нього тиснути, аби змінив покази, — припускають. — Нас поставили перед фактом, коли підозрюваним у справі пом'якшили підозри. А тепер, коли Павловського випустили із СІЗО, ми не бачимо можливості повернути його за ґрати.

Прокурор у справі Гандзюк Володимир Паровой заявив, що Павловському змінили запобіжний захід, бо його більше не підозрюють в організації вбивства. Адже він дізнався про напад на активістку після його скоєння.

Катерина Гандзюк була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому. 31 липня торік на неї напали біля її будинку. Невідомий вилив на жінку літр сірчаної кислоти. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців лікування померла. За умисне вбивство були затримані п'ятеро ймовірних виконавців, організатор-посередник Ігор Павловський і замовник — голова обласної ради 49-річний Владислав Мангер. Усім пом'якшили підозру.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваного у справі Катерини Гандзюк випустили із СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі