вівторок, 12 квітня 2011 00:45

Пенсію видали сувенірами

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Ніна Доценко працює начальницею пошти і листоношею у селі Бохоники під Вінницею. Її підозрюють у тому, що видавала пенсію сувенірними грошима
Ніна Доценко працює начальницею пошти і листоношею у селі Бохоники під Вінницею. Її підозрюють у тому, що видавала пенсію сувенірними грошима

30 березня міліціонери провели обшук оселі 55-річної Ніни Доценко, начальниці пошти і за сумісництвом листоноші села Бохоники під Вінницею. Кажуть, вона видала двом односельцям частину пенсії сувенірними грошима.

— 11 лютого я видала пенсію Поліні та Станіславу Штолько, — згадує Ніна Василівна. — Я все перещитую по два рази. Після мене Поліна перещитала, розписалася. 15 лютого видала Ганні Прус. Так само перещитали. А 19 лютого приходить Микола Кидун, зять Ганни Прус. Показує чотири купюри по 50 гривень, на яких намальований колобок. Каже, що це я дала. Вимагав дати настоящі, бо напише заяву в міліцію. Я такі купюри вперше бачу. 23 лютого прийшов син Штольків. Приніс шість штук по 100 гривень з такими самими мордочками.

24 лютого Ніна Доценко звернулася до свого керівника центру поштового зв'язку Марії Яцковини.

— Марія Миколаївна сказала не обращати вніманія. Потім був місяць затіш'я, — продовжує. — А 11 березня приїжджає участковий, Сергій Крижовий. Повєстки не показав, повіз в отдєл. Слідчий відразу пропонував підписати зізнання. Потім привезли бабок — Поліну Штолько та Ганю Прус. Мене вивели до них у наручниках, як преступницю. Забрали телефон, ключі від пошти. Слідчий каже: віддайте бабкам гроші і я закрию справу.

Ніну Доценко затримали на три доби.

— Закрили в СІЗО. Всьо позабирали, даже валідол вирвали з рук. У мене ішемічна хвороба серця, — каже Ніна Василівна. — Цілий день не давали їсти. Ввечері принесли недоварену кашу. А тим часом моя начальніца із міліцією провела обшук поштового відділення. Моя дочка з сином дивилися, щоб не підсунули яку фальшиву купюру. Порушень не виявили. Через три дні мене випустили на підписку. Обшукали і хату. Привезли з собою двох понятих, алкоголіків. Обшукували кімнати семеро. Ми пильнували, щоб нічого не підкинули. Обійшли кімнати і перейшли на кухню. Як один киває іншому: подивися в спальні за дитячим ліжком. Той вертається, засуває руку за кроватку і дістає фальшиві 50 гривень. Поклали їх в пакетик як доказ. Склали протоколи.

У міліції ситуацію не коментують.

У березні схожий випадок трапився у сім'ї пенсіонерів із села Павлівка Калинівського району Вінниччини.

— Дєд записаний у "Клуб сімейного досуга". Понабирав заказів, гроші тихенько взяв у бабки. Щоб та не запідозрила, підкинув сувенірні гроші. А вона не розібралася і побігла заяву в міліцію на листоношу писати. Але скоро забрала назад, бо дєд признався, — розповідає дільничний Петро Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Пенсію видали сувенірами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі