середа, 22 червня 2016 07:25

Новонароджену викинули під мостом на трасі

Автор: стоп-кадр з відео каналу ”Інтер”/inter.ua
  Покинута дівчинка має запалення легень. У лікарні її називають Ангеліною Володимирівною
Покинута дівчинка має запалення легень. У лікарні її називають Ангеліною Володимирівною

— Було близько десятої вечора. До нас прийшла жінка з дитиною. Сказала, що прогулювалася вздовж окружної і почула під мостом плач. То була дитина, — розповідає бармен нічного клубу "Абриколь" Ілона Павук. 15 червня на вул. Мохночанській у Харкові під мостом знайшли немовля. — Вже було холодно і сиро надвечір. Ми розгорнули тряпки, а там зовсім маленька дівчинка. Вся запісяна, закакана. Її довго не перевдягали. Загорнута в страшні ганчірки. У мене вдома тряпка для підлоги краща. Видно було, що дитина тільки-но народжена. Пуповина свіжа і без зеленки. Малу ми трохи помили до приїзду лікарів. Загорнули в чистий рушник.

— Жінка, яка принесла нам дитину, то не мати точно. Вона не була схожа на ту, що тільки-но народила. Гарно вдягнена, вся в золоті, із зачіскою. Тим більше, сама викликала "швидку" й поліцію, — додає адміністратор клубу Ксенія Варава.

Дівчинку відвезли до перинатального центру на Салтівці.

— Дитина народилася приблизно добу тому, — говорить заступник головного лікаря закладу Ольга Коротай. — Народилася явно не в лікарні. Пуповина не перерізана, а відірвана. Дитина важить два з половиною кілограми.

— Має запалення легенів. Імовірно, то вроджене захворювання. Могло передатися від матері. У неї були або хронічні недуги, або ж вона зловживала якимись поганими речами, — каже неонатолог Ірина ­Шаталова. — Та зараз маленька гарно їсть. Почувається ­добре.

— Офіційно дитину назвуть соціальні служби. А ми вже звемо її Ангеліна Володимирівна Виноградова, — усміхається медсестра Ірина Клочко.

У лікарні немовля пробуде три місяці. Якщо мати не знайдеться, дівчинку віддадуть до дит­будинку.

Зараз ви читаєте новину «Новонароджену викинули під мостом на трасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі