пʼятниця, 20 грудня 2019 06:26

Напад на депутата Соболєва замовили за 40 тисяч доларів

В організації нападу на підприєм­ця, депутата Київської обласної ради 47-річного В'ячеслава Собо­лєва підозрюють росіянина 25-річного Юсупа Абуєва. Снайперу 20-річному Андрію Лаврезі обіцяв заплатити $40 тис.

— Росіянин забезпечив кілера зброєю, машиною, покрив інші витра­ти, — говорить Надія Максимець зі столичної прокуратури. — Інструкції щодо організації злочину давав у "Телеграмі". За день до нападу виїхав із України, аби мати алібі.

"Рендж Ровер" В'ячеслава Соболєва розстріляли на перетині вулиць Льва Тол­стого й Тарасівської у центрі Києва увечері 1 грудня. Місце для нападу Андрій Лаврега обирав разом зі спільником 18-річним Олексієм Семеновим.

Соболєв був за кермом. Позаду сиділа дружина 38-річна Інна з донькою Марією, 10 років, і сином 3-річним Олександром. Куля влучила хлопчику в голову. Помер дорогою до лікарні.

Лаврегу та Семенова затримали наступного дня. Зараз під вартою. Росіянина оголосили в міжнародний розшук. Замовника злочину встановлюють.

В'ячеслав Соболєв родом із Єнакієвого на Донеччині, живе в Києві. Він — власник ресторану "Маріо", біля якого сталася стрілянина. Входить до фракції "Солідарність", член комісії з питань бюджету й фінансів в обл­раді.

Зараз ви читаєте новину «Напад на депутата Соболєва замовили за 40 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі