четвер, 16 січня 2020 07:21

"На машину наклали арешт, аби не міг перепродати"

— Мені гроші на машину з неба не впали. Довелося позичати частину. Тому просто так віддати її не можу, — киянин 32-річний Володимир Красношапка розповідає про свій автомобіль, який у нього відбирають через суд.

"Хюндай Соната" 2011 року випуску він купив за $10 тис. у липні торік. А у жовтні отримав лист із суду, що авто під арештом у Головному сервісному центрі МВС.

— Машину купляв у свого товариша. Він із місяць на ній покатався і вирішив продати. Авто в Головному сервісному центрі МВС пробивали по базах — чи "чисте". Не було жодної інформації про розшук чи суди. Місяць я катався за дорученням по техпаспорту друга. Згодом наполіг на переоформленні, — каже Володимир. — Оформили договір купівлі-продажу, проте там указали суму в 10 тисяч гривень. Пізніше отримав "лист щастя" і повістку до суду. Про цей цивільний позов нічого не знав. Машину в мене поки не вилучили. Але на неї наклали арешт, аби я уже не міг перепродати.

Володимир Красношапка — підприємець, займається ремонтом машин на СТО. Розлучений, має 5-річного сина. З'ясувалося, що його "Хюндай" перепродували сім разів у Києві, на Одещині та в Харкові. Перша власниця — киянка Наталія Кацюк.

— Машину начебто продали за довіреністю з підробним підписом власниці 2014 року, це показала експертиза. Її видав нотаріус Гнідюк Олександр Борисович. Коли копнули — вияснилося, що він замішаний не в одній справі з підробкою документів на нерухомість, із земельними махінаціями. І начебто подався в біга, зараз у розшуку, — розповідає Красношапка. — Тому Наталія Олегівна звернулася до суду і хоче повернути своє майно. А всі інші перепродажі — недійсні. Не знаю як, але хочу відстояти своє.

Судове засідання призначене на 13 лютого.

Такі ситуації щодо переоформлення автомобілів — не рідкість, каже адвокат Сергій Старенький, 46 років.

— Останній власник автомобіля має написати заяву, щоби попереднього продавця долучили до справи, як третю особу. Той повинен засвідчити, що отримував від нього гроші. Якщо ж покупець указав у договорі купівлі-продажу тільки 10 тисяч гривень — він на них і може претендувати, — розповідає Старенький. — Перша власниця правомірно хоче витребувати своє майно. Тож усі покупці мають звертатися із питаннями до попередніх власників і вирішувати питання про повернення коштів.

Зараз ви читаєте новину «"На машину наклали арешт, аби не міг перепродати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі