вівторок, 23 квітня 2013 07:30

На будівництві храму стріляли у монахинь

Автор: фото: Наталія Шестопал
  На поваленому біотуалеті лежить зламаний паркан. Жителі Оболонського району столиці протестували проти будівництва храму біля трьох багатоповерхівок
На поваленому біотуалеті лежить зламаний паркан. Жителі Оболонського району столиці протестували проти будівництва храму біля трьох багатоповерхівок

— Це народний гнів проти того, що нас не чують, — киянка Ольга Дохненко тримає плакат проти забудови майданчика між трьома багатоповерхівками. Увечері 17 квітня у Оболонському районі столиці люди поламали паркан навколо будівництва. На розі вулиць Зої Гайдай, 8 та Героїв Дніпра хочуть звести римо-католицький храм.

Кілька сотень вірян моляться, ставши колом, біля входу на будмайданчик. Поруч збираються з півтисячі місцевих мешканців. Вони починають бити паркан дерев'яними палицями й ломами. Сивий чоловік у темно-зеленій куртці лупить вогнегасником. Гуртом зносять конструкцію. Міліціонери оточують вірян.

— Боже, прости цих людей. Вони не відають, що роблять, — жінка плаче біля міліціонера.

— Це прибудинкова територія. Єдине місце, де можна відпочити. Ми не проти церков. Ми проти цієї забудови, — додає Ольга Дохненко.

Конфлікт між забудовниками і мешканцями багатоповерхівок тягнеться з 2004-го. Громада святого Франциска Асизького намагалася розпочати спорудження храму в липні позаторік. Тоді мешканці знесли паркан і повалили хрест. Кажуть, що будівництво незаконне, а документи підроблені. Прокуратура ж підтвердила, що священики мають необхідні дозволи.

За день до цього невідомий із пневматичної зброї вистрелив із балкона і влучив у двох монашок. Сестрі Розалії Мушинській куля пошкодила носа, сестрі Терезіані влучила в руку.

— Я молилася зі всіма людьми, — каже Розалія Мушинська. Вона громадянка Польщі. У неї перемотано ніс. — Обернулась, а збоку щось полетіло. Відчула сильний біль і потекла кров.

Будівництво тимчасово призупинили. Встановили новий паркан.

Зараз ви читаєте новину «На будівництві храму стріляли у монахинь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі