вівторок, 25 вересня 2007 07:04

На біґборді помістили фото мертвої жінки

  Луганчанка Марія Ушакова померла у 2003 році. Її знімки ще донедавна висіли на плакатах передвиборної агітації
Луганчанка Марія Ушакова померла у 2003 році. Її знімки ще донедавна висіли на плакатах передвиборної агітації

"Мамо, там у центрі міста наша бабуся Маша висить, — телефонувала на мобільний 56-річній луганчанці Галині Єфремовій донька Юлія. — На біґборді".

Галина Михайлівна нічого не зрозуміла. Її мати, Марія Іванівна Ушакова, померла 4 роки тому. Проте жінка поїхала за вказаною адресою — на перехрестя між кварталами Ватутіна й Молодіжним.

— Мені стало зле, коли я побачила маму, — каже Галина Михайлівна. — Політики зобразили її в ролі бомжихи біля смітника.

Марія Ушакова народилася 1922 року. Усе життя прожила в маленькій хатинці на околиці Луганська. Працювала пакувальницею на заводах. Із чоловіком виховали доньку й сина. Він помер майже 20 років тому.

2000-го Марія Іванівна перенесла інсульт. Донька Галина забрала її до себе в квартиру в центр міста. Жінка довго лікувалася, виходила лише на балкон. Коли почала ходити, Галина Михайлівна виводила її на лавочку під будинок. Тоді ж Марію Іванівну сфотографував кореспондент місцевої газети.

Наша бабуся стала зіркою

— Нам цю газету сусідка показала, — згадує Галина Єфремова. — Фото звичайне, матеріал про пенсіонерів. Ми ще й жартували, мовляв, наша бабуся стала зіркою.

Галина Михайлівна працювала вахтером, нині на пенсії. Виходить із будинку рідко. Побачивши біґборд, одразу пішла скаржитися в рекламне агентство "Вест-медіа", яке його встановило. За кілька днів зображення змінили. Нині жінка планує вимагати через суд відшкодування моральних збитків.

Представники рекламного агентства не зізнаються, яка політична сила замовила біґборд.

Зараз ви читаєте новину «На біґборді помістили фото мертвої жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі