середа, 07 липня 2010 00:33

Митнику наснилася контрабанда

— Сниться мені ікона Богородиці, — згадує 35-річна Людмила Борисюк, старший інспектор Ягодинської митниці на Волині. — Просить мене випустити її з чемодана, бо вона вже там довго і нічим дихати. А за кілька днів першого дня Трійці я зайшла у вагон поїзда Київ–Берлін. Побачила чоловіка з валізою. Щойно запитала, а він зразу: "Це не моє".

На дні валізи митники знайшли образ Ісуса Христа в полотняній торбині. Ікону вивозив з України архітектор із Німеччини.

— Одразу почав виправдовуватися, що картину йому подарувала давня знайома, а про цінність не здогадувався, — додає Людмила.

У прес-службі митниці розповідають, що Борисюк не вперше виявляє контрабанду. Кілька років тому вона зупинила групу людей, які перевозили мільйон доларів. Іншого разу вилучила медалі Другої світової з іменними паспортами.

Митники вилучили реліквію. Експерти з Луцького краєзнавчого музею встановлюють її цінність. Образ писав на початку XIX ст. іконописець із Центральної України. На зворотному боці є імена трьох колекціонерів — її власників.

Зараз ви читаєте новину «Митнику наснилася контрабанда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі