пʼятниця, 09 липня 2010 00:58

Міліціонер Дмитро Німич побив чоловіка до втрати пам"яті

Автор: фото: Микола ЛЕГУША
  Олександр Борискін лежить у лікарні райцентру Лубни Полтавської області. Міліціонери викинули його побитого на вулицю
Олександр Борискін лежить у лікарні райцентру Лубни Полтавської області. Міліціонери викинули його побитого на вулицю

Дільничний міліціонер 28-річний Дмитро Німич із райцентру Лубни Полтавської області вночі 19 червня з кумом завітав у кафе. Посварився із відвідувачем 27-річним Олександром Борискіним.

— У кафе Олександр відпочивав із друзями. Близько першої ночі туди зайшов дільничний, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Посперечалися. Охоронці спробували їх угамувати. Міліціонерів залишили, а компанію вивели. Ті скликали друзів — зібралося понад 20 осіб. Перегородили виходи, чекали міліціонерів. Ті викликали наряд. Патрульні провели їх до райвідділу.

Німич запросив Борискіна до свого кабінету.

— Вони довго розмовляли, потім міліціонер почав бити Олександра. Як закінчив — вивів із райвідділу та поклав на дорогу, — каже Сулаєв.

Перехожі знайшли Олександра о 4.00. Кажуть, він був увесь у крові, голова в саднах, голий по пояс, штани та спідня білизна приспущені. "Швидка" забрала його до райлікарні, потім повезли в обласний центр. Перевіряли, чи не зламаний череп. За 10 днів чоловіка привезли до Лубенської лікарні. Він досі там. Майже постійно спить. Лікарі кажуть: утратив пам"ять. Приймає заспокійливе та снодійне.

— Я вже не сплю, — відкриває очі. — Нічого не пам"ятаю. Мовчки дивиться. Мова та рухи повільні.

Рани на тілі майже загоїлися, праве вухо синє. Його так викручували, що лопнула слухова трубка.

Лікарі підтверджують, що тієї ночі їх двічі викликали до райвідділу. Уперше — друзі Олександра. Однак медиків не впустили. Вдруге зателефонували перехожі. Борискін був непритомний, не реагував на нашатирний спирт, потилиця скривавлена, у вухах запеклася кров.

Вухо викручували так, що лопнула слухова трубка

— Міліціонери безпідставно затримали і катували хлопця, — розповідає мер Лубен Василь Коряк. — Його крики чули над нічним містом. "Швидку" не пускали і продовжували знущатися.

Начальник райвідділу Ігор Мрачко каже, що Борискін сам спіткнувся й упав на бетонну підлогу. А міліціонери вивели його на свіже повітря.

— Суперечка дійсно була, — розповідає Мрачко. — Німич забрав до райвідділу хлопця, котрий найбільше кричав. Там він сам спіткнувся та вдарився. На другий день я був у нього в лікарні. Сказали, що в нього закрита черепно-мозкова травма і алкогольна кома.

Працівники кафе заперечують причетність Олександра до сварки.

— Хлопці вивели з кафе міліціонерів, — кажуть. — Ті викликали патрульних. Але вони чогось вчепилися до хлопця, який просто сидів за столиком. Повели в райвідділ.

За фактом бійки прокуратура порушила кримінальну справу. Німича заарештували. Він не заперечує, що бив Олександра Борискіна. До міліції працював ветеринарним фельдшером. Живе з дружиною на винайманій квартирі, виховують двох дітей.

Після побиття мер Василь Коряк організував мітинг протидії міліції. На нього зійшлися близько 2 тис. городян.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер Дмитро Німич побив чоловіка до втрати пам"яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі