пʼятниця, 28 вересня 2012 07:15

Микола Пантелієнко посадив сина на ланцюг

56-річний Микола Пантелієнко з райцентру Мена на Чернігівщині прикував 12-річного сина ланцюгом до хліва.

— Увечері я вийшов рвати кукурузу, — згадує 49-річний Юрій Ковпак, сусід Пантелієнків. — Чую у сусідів дитячий крик: "А-а-а" — і стихло. Я нарвав мішок. А дитя то замовкне, то знов. Я відніс мішка, узяв корзину й вернувся. Заглянув через забор — дитя стоїть на будці з ланцюгом на шиї. А батьки картоплю копають. "Що ви робите?" — "Не лізь!" — "Відпустіть, бо зараз візьму мобілку, зніму і пошлю в інтернет". Перелазити через забор не став, вернувся додому, розказав. Дочка говорить: "Я піду в молодіжний центр" (Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. — "ГПУ"). Пішла і розказала. Другого дня я косив на городі. Дивлюся, Пантелієнки картоплю копають, і хлопець біля них, наче нічого й не було.

Сусіди розповідають про родину як роботящу, непитущу. Чоловік працює будівельником, дружина порається по господарству. Син — єдина дитина. Мати народила його у 37 років, жаліла, пестила. Коли малий підріс, перестав слухатися батьків, завдавав збитків. Пантелієнки звели у Мені нову хату, торік мали заселитися. Однак син спалив сіно місцевого сільгоспідприємства, батьки відшкодували 20 тис. грн, і новосілля відклали.

— Малий не хоче ні слухатися, ні помагати, — говорять сусіди про сина Пантелієнків. — Вони поставлять його в куток, так він носом об стінку вдариться, кров потече. Випустять.

Того дня батько посадив малого на ланцюг, бо той відмовився рвати помідори.

За насилля в родині Микола Пантелієнко отримав 40 год. виправних робіт. Так ухвалив 20 вересня Менський райсуд.

Зараз ви читаєте новину «Микола Пантелієнко посадив сина на ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі